Bornholmsk girlpower i military

08-12-2021 18:50

Marie Helene Rigård Rohleder

Siw Kaas på 16 år har vundet Dansk Ride Forbunds rangliste for pony i military i både 2019 og 2020. Hun er født og opvokset på Bornholm, hvor hun dyrker sin passion for military og drømmer om at starte internationalt på hest 

Copyright Ridehesten.com
Siw Kaas og Smokey ved Nordic Baltic Championsship i 2019. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Siw Kaas forældre ejer Nørregården og Stutteri Hesteklewa på Bornholm, hvor de også driver rideskole med en dertilhørende terrænbane. 16-årige Siw har som så mange andre hestetosser næsten kunne ride, før at hun kunne gå. 

Det har altid været militarysporten, som har fanget Siws interesse, og med ponyen Hesteklewa Be My Best Smokey vandt hun både Dansk Ride Forbunds rangliste i 2019 og 2020. 

Copyright Ridehesten.com
Siw og Smokey. Foto: Privat

– Jeg fik Smokey i 2017, hvor vi startede helt fra bunden. Allerede i 2018 startede vi internationale stævner, og nu er jeg i gang med mit sidste pony år. Jeg er rigtig stolt over den udvikling, som vi har været igennem sammen. Selvfølgelig rider vi efter stævnerne, men det er i ligeså høj grad hverdagen og den daglige træning med hestene, som betyder meget for mig, siger Siw Kaas, da Ridehesten fanger hende på telefonen i bussen på vej hjem fra en skoledag i 1.g på Bornholms Handelsgymnasium.

Her går hun også på en Team Danmark-ordning, så det er muligt at få træning og gymnasieliv til at hænge sammen. 

Copyright Ridehesten.com
Familien bor 15 min. kørsel fra Balka Strand som de hvert forår glædeligt benytter til konditræning. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Siws far er selv TD'er i military, og sammen rejser de ofte til Sjælland for at starte stævne. Ellers går turen også til Sverige og Tyskland. Den lange transporttid er et levevilkår, når man bor på Bornholm og gerne vil være med, hvor det sker i sporten. 

– År 2021 er ikke gået som forventet, da jeg ikke rigtig har fået tingene til at kunne gå op i en højere enhed ved stævnerne. Alle mine ponyer har været i topform herhjemme, men ved eksempelvis DM fik Smokey en træls skade lige inden. Ved EM i Polen gik det super godt i dressuren, men i terrænet ramte han en forhindring og slog sig på bagbenene, så han senere ikke kunne sætte af, og jeg faldt af ham. Så det har været en hård sæson, men jeg har stadig stor motivation for at forsætte. Nu på hest, siger Siw Kaas og fortsætter:

Copyright Ridehesten.com
Siw Kaas og ponyen Hesteklewa Wendy, som fik hende på landsholdet. Foto: Privat

– Jeg har en yngre hest, som er godt på vej, og ellers leder jeg efter en mere erfaren militaryhest, som jeg kan starte internationalt på. Vi har også selv nogle yngre afkom, som ser lovende ud, siger Siw Kaas fortrøstningsfuldt. 

Læs flere portrætter af Dansk Ride Forbunds ranglistevindere her. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald