Bohemian er solgt til USA

22-12-2023 06:51

De sidste par måneder har Cathrine Dufours tidligere tophest, Bohemian, været genstand for stor opmærksomhed. Nu er den tidligere EM-medaljetager atter rejst til USA, hvor han fremover skal rides af en amerikansk rytter

Der gik et chok gennem hesteverdenen, da Cathrine Dufour i starten af dette år offentliggjorde, at hun og ejerne af Bohemian, familien Zinglersen, havde solgt hesten til Sportpferde Galleria. Firmaet er ejet af OL-rytter Dong Seon Kim fra Sydkorea, og det var ligeledes ham, som overtog tøjerne på Bohemian e. Bordeaux/ Samarant.

Sammen havde Dufour og Bohemian deltaget ved OL i Tokyo, hvor de endte individuelt som nr. 4. De har deltaget ved EM i 2021 i Hagen, hvor de vandt både individuel sølv og bronze samt holdbronze, og så har de et utal af internationale Grand Prix-sejre bag sig.

Siden da har Bohemian været en meget omdiskuteret hest, for i slutningen af juli, blot seks måneder efter købet, blev det offentliggjort, at vallakken igen skulle sælges, da Dong Seon Kim udelukkende skulle fokusere på i familiens virksomhed. Sammen nåede Bohemian og Dong Seon Kim at deltage i seks internationale Grand Prix-klasser, og deres bedste resultat i Grand Prix kür var 73,565 procent.

Copyright Ridehesten.com
Patrik Kittel og Bohemian ved World Cup i Herning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I forbindelse med salget blev Bohemian blev han sat til salg gennem Hubertus Schmidts stald, men den svenske Grand Prix-rytter Patrik Kittel overtalte ejeren til at lade ham overtage hesten, og sammen var de til start ved World Cup-stævnet i Herning i uge 42, hvor vallakken tydeligvis var tilpas under den svenske rytter og opnåede to sejre.

Kort herefter postede Kittel på sin Instagram, at Bohemian var ved at forlade hans stald, da ejerne ønskede at bortauktionere hesten. Her udtrykte Kittels sin frustration over beslutningen, og mange bakkede i kommentarsporet op omkring, at det var den forkerte beslutning af bortauktionere Bohemian. Det førte til, at ejerne valgte at droppe auktionen, og i stedet annoncere et almindeligt salg af hesten, hvor prisen blev opgivet til 1.500.000 euro. 

Copyright Ridehesten.com
Endel Ots, som er Bohemians nye rytter, deltog i 2015 og 2016 ved UVM på Lucky Stricke. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Sent i aftes blev det så offentliggjort, at den røde vallak igen er rejst over atlanten – forhåbentlig for sidste gang. Bohemian er nemlig solgt til Zen Elite Equestrian centre i USA, som ejes af Heidi Humphries. Det er dog ikke Humphries selv, der skal ride hesten, men derimod Endel Ots, som tidligere har deltaget ved UVM i både 2015 og 2016 på hesten Lucky Stricke. 

Selv skriver Endel Ots på Facebook:
– Tak Heidi Perlman Humphries & Zen Elite Equestrian Center for denne fantastiske mulighed! Jeg føler mig utrolig taknemmelig for at være en del af dette utrolige hold af heste og ryttere. Den støtte, du tilbyder til både amerikansk dressur og mig selv, er virkelig uovertruffen. Ord kan ikke beskrive, hvor taknemmelig jeg er for alt, hvad du gør.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen