Christine Krogh Frausing
Skribent
BIS1 er et voltigeringshold der i 2020 bestod af 8 udøvere, en longefører, en hest og en træner. Holdets longefører hedder Maria Louise Rasmussen og er 42 år. Maria bor på en hesteejendom i Give, sammen med sin mand Jesper og deres to døtre, Esther og Agnes på 9 og 13 år. Datteren Esther er ligeledes udøver på holdet, og familien dedikerer derfor meget tid til voltigeringen.
Maria startede selv med at gå til voltigering da hun var 13 år på Dalumgaard i Odense, hvor hun også boede da hun var barn. Da Maria var 20 år flyttede hun til Vejle for at få bedre muligheder for træning. Hun begyndte derfor i Jelling Køre og Rideklub, hvor hun trænede med longefører, Lasse Kristensen. Da Maria var 26 år stoppede hun som udøver, efter både at have repræsenteret Danmark til EM i 2003 og VM i 2004.
– Vi har et hold som supplerer hinanden rigtig godt, og som det vigtigste trækker i samme retning, og har fælles store mål [Maria Louise Rasmussen]
At få holdånden til at blomstre
Maria har undervist og longeret siden hun selv var 16 år, og har altid synes at holddisciplinen var det, der var mest motiverende. Maria elsker at arbejde med børn og unge, og så synes hun det er fedt at kunne danne et hold hvor der er plads til alle aldre, køn og personligheder.
– Det der med at få holdånden til at blomstre og at finde ud af, at det her, det er vi rigtig gode til sammen, det er bare helt fantastisk synes jeg. Samarbejde og tillid spiller en enorm rolle i den her sport, og man finder ud af, at alle er enormt afhængige af hinanden. Det gælder især når vi kommer op og ”leger” med de store nationer, hvor BIS 1 har været så heldig at være med de sidste 3 år, forklarer Maria Louise Rasmussen.
– Jeg er så taknemlig for at disse piger, der er så dedikerede til sporten findes. Det gør at det virkelig kan lykkes at stå i spidsen for sådan et hold [Maria Louise Rasmussen]
BIS1 handlede om at skabe et hold der kan begå sig internationalt
Holdet har været nogle år undervejs, hvor Maria Hess og Maria Louise Rasmussen har samarbejdet om at sammensætte et hold, der kunne begå sig godt internationalt.
– Vi har et hold som supplerer hinanden rigtig godt og som det vigtigste trækker i samme retning, og har fælles store mål. Vi repræsenterede Danmark første gang ved EM i 2019, hvor vi endte på en fornem 5. plads, fortæller Maria Louise Rasmussen.
Da 2020 desværre var hårdt mærket af corona, blev det ikke til den sæson de havde håbet på, men de nåede dog at levere en flot opvisning til Hingstekåringen i Herning, inden det hele lukkede mere eller mindre ned. De skulle nu finde en måde at holde motivationen, når de ikke kunne træne sammen i denne periode, men heldigvis kom de godt tilbage på sporet, og rundede sæsonen af med en guldmedalje til danmarksmesterskabet på Vilhelmsborg.
Holdet træner sammen hver tredje weekend, enten på Sjælland eller ved Maria i Give. Her træner de ca. to gange på hesteryg, to gange på træhest, og derudover skal musikken findes og sættes sammen, dragter skal designes, og sidst men ikke mindst, vægter holdet, at der er tid til hygge i løbet af sådan en weekend. Udover weekendtræningerne er der en enkelt hverdagsaften i måneden, hvor de samles ved Billund Sportsrideklub, hvor de hører til, for at træne. Da der er seks fra holdet, der kommer fra København, giver det en lang køretur for en enkelt aften, men holdet består af yderst dedikerede udøvere, der gerne tager turen.
– Jeg er så taknemlig for at disse piger, der er så dedikerede til sporten findes. Det gør, at det virkelig kan lykkes at stå i spidsen for sådan et hold, fortæller Maria Louise Rasmussen.
Turbo af Kloster
Holdets hovedperson er en stor oldenborg på 180 cm, som hedder Turbo af Kloster. "T" som de kalder ham, er 16 år, og bliver til dagligt redet af Mia Dichmann Jensen, der sørger for, at han får den nødvendige alsidige træning.
– T er en rigtig guttermand. Han er vores bedste ven, og altid en stjerne på banen, hvor vi kan være sikre på, at han giver os en god tur, fortæller Maria Louise Rasmussen.
Når holdet er afsted til konkurrencer, har de sørget for at designe et program, der fungerer rigtig godt til alle på holdet. Det betyder også, at de ikke skal være bekymret for, at der er noget der er svært til stævne, men i stedet bare mærke efter T's rytme.