Hestene er topfit i Aachen

18-07-2017 14:32

Britt Carlsen

Verdens største ridestævne kaldes CHIO Aachen, og i de kommende dage danner den sydtyske by rammen om dressur, springning, military, 4-spands kørsel og voltigering - og de første danske heste er kommet godt frem

Copyright Ridehesten.com
Deutsche Bank Stadion. © CHIO Aachen/Michael Strauch

De første danske ryttere skal i konkurrence onsdag. Det er U25 rytterne, som åbner konkurrencerne på dressurbanen, hvor Sille Engermann/Darius, Marlene Storkborg/Fritz (et og to ved de danske mesterskaber på Broholm).
Anna Kasprzak har sin kür-vinder fra Bundgaard Byg Cup på Broholm med til Aachen - Quarton skal starte i en Prix st. Georges i morgen. 

Anna Kasprzak har været en del af det danske landshold, og en sikker landsholdsdeltager siden OL i London i 2012 med Donnperignon. Pepe, som han kaldes i daglig tale, er nu 18 år, men i absolut topform og som vi så ham ved Equitour også topmotiveret. Han har fået trukket to betændte kindtænder ud i overmunden, og kunne, på grund af karantæne som følge af det smertestillende medicin han fik i dagene efter operationen, ikke deltage i DM på Broholm, selvom han var topfit. Istedet deltager han og Anna i Grand Prix og Grand Prix Special CDI4* i Aachen, og altså ikke på holdet. - Vi behøver ikke se Pepe i kür, så vi kan spare ham, derfor går han ikke med på holdet denne gang, fortalte landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein ved udtagelsen af holdet til Aachen under DM-stævnet på Broholm.

Anna bag rattet
- Det er gået godt i træningen, hesten virker fit og overraskende friske efter køreturen, det var mere chaufførerne der var lidt matte, indleder Anna. Hun kørte selv lastbilen sammen med groom Jane hele natten mellem søndag og mandag p.g.a.  vejarbejdet ved Hamburg.
- Det gik super fint, og det tog 11 timer. Vi blev stoppet  1,3 km fra målet af en betjent som lige ville tjekke vores papirer, men det var heldigvis som det skulle være. Så læssede vi af, fodrede og gik en tur med hestene, og så tog vi en god skraber i lastbilen, for så at træne første gang i går eftermiddags, fortæller Anna.

Hun har planlagt at komme ind på det store stadion nogle gange med Quarton. - Han overraskede mig første dag på Broholm, fordi han ændrede sig på banen, og det skyldes måske noget utryghed, så vi skal lige kikke på banen nogle gange. Pepe er fin og fit, mens jeg var til DM red en af pigerne ham let og så gik han på vandbånd, det har passet ham rigtig godt, slutter Anna, som håber på, at de lovede 31 graders varme bliver ændret til noget mindre, eller kommer ryttere og heste til at "koge" i dressurgryden inde på Deutsche Bank Stadion.

I dag er alle de nævnte heste gået gennem vet tjek forud for konkurrence, og det samme bliver forhåbentlig også tilfældet for hold-hestene i CDIO5*, der har Grand Prix-start på torsdag. 

Følg stævnet HER

Se stemninger fra Aachen i dag fotograferet af holdets fysioterapeut Gitte Søby, MySir Osteopati og Fysioterapi

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen