Bihonning og tid reddede kvæstet hoppe

07-09-2020 15:13

Den 1. maj sidste år sprang hoppen Juicy Rock over et hegn og pådrog sig så store og komplicerede kvæstelser, at den blev dømt til en fremtid som hyggehest. I dag er hoppen takket være dansk bihonning tilbage i fuld træning (advarsel om stærke billeder)

Copyright Ridehesten.com
Juice Rocks skade i maj 2019 var voldsom og meget svær at behandle. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 5-årige dressurhoppe Juicy Rock PS e. Blue Hors Rockefeller/ Michellino (opdr. Pia Skøtt) blev alvorligt kvæstet den 1. maj 2019, da hun sprang ud af sin indhegning og landende på knus asfalt og tilredte sit højre forknæ rigtig slemt.

Familien Højer, der ejer hoppen, fik den straks indlagt på hestehospitalet, hvor den blev lagt ned og forsøgt syet, men det store, sammensyede sår gik op. Så blev Juicy Rock højre forknæ forbundet, men hun bed forbindingen af. Til sidst blev hun sendt hjem med beskeden om, at det ville komme til at tage tid, og der kunne ikke gives nogen garanti for, at hoppen ville blive andet end hyggehest fremover.

Copyright Ridehesten.com
Juice Rock og Thilde Høyer. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Dyrlægen medsendte en salve, der sved så meget, at hun slog hul på det hele igen, fortæller Dorthe Højer.

Hendes 18-årige datter Thilde gav ikke op og satte sig for at få hoppens sår til at heles igen. Hendes tålmodighed samt behandling udelukkende med dansk bihonning redde Juicy Rock. Thilde smurte dagligt hoppens store sår med honning, og dag efter dag og uge efter uge er såret helet, og hoppen har genvundet sin funktionalitet.

Efter intensiv sårbehandling med honning  på det store sår og et halvt års boksro påbegyndte Thilde stille og roligt genoptræningen af hoppen, der i dag er 6 år gammel og i fuld ridning. Skaden var så omfattende, fordi hele underarmen var revet op, og knogler og sener blottet, så de færreste troede på, at det kunne heles.

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen