Betty Rasmussen fylder 90 år

05-09-2023 19:28

Dansk hesteavls grand lady Betty Rasmussen, der er opdrætteren bag Højris-hestene, fylder onsdag 90 år

Copyright Ridehesten.com
Ved Dansk Varmblods Eliteskue i 2016 med sølvmedaljehoppen Bounty Højris, der opdrættet sammen med Mette og Jon Vedding Nielsen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er de færreste hesteavlere beskåret at avle en olympisk medaljevinder i springning og en VM-medaljevinder i dressur. Danske Betty Rasmussen er en af dem, og hun var selv til stede ved OL 2012 i London, da Mistral Højris e. Michellino/ Ibsen kom på medaljepodiet med britiske Laura Bechtolsheimer (nu Tomlinson). Tolv år tidligere vandt Lando e. Lancier/Raimondo sølv ved OL 2000 i Sydney under hollandske  Albert Voorn – Lando var undfanget på Stutteri Højris og født hos professor Henning Staun.

Betty Rasmussen startede som hesteavler sidst i 1970'erne og kom helt rigtigt fra start ved at indkøbe et par velkonsoliderede hopper hos Tage Priess på Mors til sit Stutteri Højris – og det var netop mormødrene til Lando og Mistral.

Igennem årene har Betty Rasmussens Højris-heste opnået imponerende resultater. Stutteriets første internationale Grand Prix-hest var Ragant e. Raimondo/Marcellus, der var helbror Landos mor. Sidenhen har stutteriet avlet mange succesfulde sportsheste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Også på kåringspladserne har Højris-hestene stået forrest som bl.a. Årets hoppe i 1997, Loopine Højris e. Looping/ Raimondo og fløjhingsten i Herning i 2012, Zorba Højris e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Romanov, der begge er ud af Lando-stammen.

Betty Rasmussen har de senere år trappet ned i hesteholdet, men hun avler fortsat, og netop efter Zorba Højris' mor, Rosini Højris, har hun i år et hingsteføl efter den unge, tyske hingst Feliciano.

Igennem sit liv som rytter og derefter avler har Betty ønsket hestene det bedste, og hun har lagt mange kræfter i at få danskerne øjne op for at spise hestekød med det ønske at kunne spare hestene for uværdige slagtertransporter til udlandet.

I morgen fylder Betty Rasmussen 90 år. Et stort og varmt tillykke.

Copyright Ridehesten.com
Ved Dansk Varmblods repræsentantskabsmøde i 2020. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen