Berømt dansk knabstrupper er død

30-11-2019 16:38

Camilla Tiefensee Schrøder

Den danskavlede Lucas Nørmark, som har vundet utallige medaljer med den britiske paradressurrytter Anne Dunham, er blevet aflivet i en alder af 18 år

Copyright Ridehesten.com
Lucas Normark og Anne Dunham har bl.a. vundet sølv ved EM i paradressur i 2013. Foto: Ridehesten.com/Stine Gertsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den plettede hingst Lucas Nørmark e. Ravaldi/Pallex af Ulstrup (opdr. Aage Danielsen), som har spillet en stor rolle i britisk paradressur i det sidste årti, er blevet aflivet. Det skriver det britiske magasin Horse & Hound, som selv hyldede hesten på forsiden i december 2016.

Hele ni nationale mesterskabsmedaljer har den danske knabstrupper Lucas Nørmark vundet i løbet af sin karriere sammen med den britiske paradressurrytter Anne Dunham. De var med på det britiske guldvinderhold ved både OL i Rio 2016, ved EM i 2013 og ved EM 2015, og individuelt vandt de hele seks internationale sølvmedaljer, indtil rytteren trak sig tilbage fra sporten i 2016.

– Der findes meget få heste derude, der har vundet så mange medaljer til deres land, udtaler Anne Dunham til H&H. Hun forklarer, at Lucas gennem længere tid havde haft et problem med sine bagben, som blev værre og værre.
– Han var højt elsket og blev altid pylret om. Det var en meget svær beslutning, siger hun.

En stjerne, men ikke en engel
Anne Dunham fortæller til H&H, at Lucas var en populær hest til stævner, hvor han havde en hel fan-klub, ikke mindst pga. sin iøjenfaldende farve.
– Noget af det, jeg elskede ved ham, var, at han altid skilte sig ud fra mængden, siger hun, og fortæller også, at han var en hingst med en stærk karakter.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Lucas var en stjerne, men ikke en engel! Han kunne godt finde på at nappe, og selvom han altid var god at ride på, så var han også en hingst, og han kunne af og til være noget udfordrende at mønstre foran dyrlægen. Han var af og til hårdt arbejde, men jeg vil aldrig glemme vores første ridt ved de paralympiske lege i Rio. Det var så varmt, og sveden drev af os begge, men Lucas fandt bare sin rytme og holdt den hele vejen igennem, husker hun.

Lucas Nørmarks sidste konkurrence var i 2018 efter en sæson med flere flotte sejre i grad II, hvor den scorede op til 79% under rytteren Suzanna Hext.

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen