Bent Fabric fylder 95 i dag

07-12-2019 10:50

Britt Carlsen

Bent Fabricius-Bjerre, komponist, direktør og rytter fylder i dag 95 år. Mange husker sikkert tilbage til Dansk Varmblods gallashow i 2006 hvor han akkompagnerede en smuk pas-de-deux på klaver

Få komponister har fået så mange til at nynne med på den lange række af ørehængere, som komponist og direktør Bent Fabricius-Bjerrre har beriget os med over adskillige årtier. I dag fylder Bent Fabric, 95 år, og han kan se tilbage på et langt liv med internationale hits som Alley Cat, samt temaerne til Olsen Banden og Matador med meget mere. Bent Fabric har mange succeser bag sig som komponist til et hav af film og tv-serier. Han har om nogen sat musik til mange danskeres hverdage og fester igennem en menneskealder. 

Rytter gennem mange år
Bent Fabric har altid været aktiv, også som rytter. Hans søn Poul og dennes hustru Mikaela Lindh, der rider på det finske dressurlandshold, driver en konkurrencestald, Dressurstald Sølyst.

Mange husker tilbage til Dansk Varmblods gallashow i 2006 med temaet "Musik og Heste", hvor showets absolutte højdepunkter var, at opleve den danske verdensstjerne, Bent Fabricius Bjerre, akkompagnere et stemningsfuldt nummer. I showet oplevede vi far og søn i et smukt nummer, hvor Poul red den 10-årige Cappucino D til tonerne af blandt andet Matador og Alley Cat, sensuelt og smukt spillet af mesteren selv, i en pas-de-deux med  Michael Søgaard og Feisal.

I sommeren 2008 besøgte Ridehesten Dressurstald Sølyst og fik en samtale med den dengang aktive 84-årige rytter, som på daværende tidspunkt adræt svingede sig i sadlen på en varmblodshest nogle gange om ugen. Som han har gjort det i knap 50 år. 

Filminstruktør Erik Balling startede hesteinteressen
Familien Fabricius-Bjerres hesteinteresse begyndte ved en tilfældighed. Den kendte filminstruktør Erik Balling (Olsen-banden, Matador, Huset på Christianshavn) var på Island for at optage en film, og da han rejste hjem, fik han en islandsk hest forærende. Den havde han ikke hverken tid eller lyst til at gå i gang med at ride på, så han spurgte Bent Fabricius-Bjerre om det kunne have hans interesse – det kunne det i høj grad, så islænderen Kiauni (hvilket betyder lille fjols) blev starten på familiens hesteinteresse.

Islænderen blev senere skiftet ud med en ridehest, sønnerne fik ponyer, og så ofte det var muligt red Bent i skoven med sine to sønner. Artiklen kan læses i magaisnet Ridehestens julinummer 2008.

Vi ønsker den 95-årige fødselar rigtig hjertelig tillykke. 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen