Baltic Cup er nu vel overstået

15-04-2024 06:29

Fra torsdag d. 11. april indtil søndag d. 14. april har sæsonens første Baltic Cup-turnering været i fuld gang på Riders Cup i Herlufmagle. Stævnet har budt på flot ridning, stor opbakning og god hestevelfærd

Emma Josefine Camitz på Bunny Beg e. Murphy's Oscar/ Rory Ryan, der vandt lørdagens Mini Tour LA1* for Junior/U25.

Torsdag blev Baltic Cup skudt i gang på Riders Cup, og selvom torsdagens regn gav lidt udfordringer, startede stævnet med en Mini Tour LA1* for kategori 3- og 2-ponyer, hvor vinderen blev Jasmin Malou ByrdalSunny. Netop Mini Tour har været en stor succes for de helt nye ryttere, fortæller Dorthe Ketterle, der har været en af personerne i spidsen for stævnet: – Det fedeste har næsten været, at der for de helt nye ryttere, der skal prøve kræfter med internationalt niveau, at der har været en Mini Tour. Det har gjort, at flere kunne være med, og dermed kan vi forberede endnu flere ryttere til at ride internationalt i et tidligt stadie

Vinder af Mini Tour Kat. 3 torsdag var Jasmin Malou Byrdal på Sunny. Foto: Privat.

Da sidste klasse var redet torsdag, var der reception med over 150 spisende gæster. Dorthe, fortæller at der har været rigtig god opbakning: – Torsdag var der reception med over 150 mennesker til spisning. Der var utrolig stor opbakning fra både rytterne og deres familier. Det har virkelig været fedt at mærke det sammenhold, det giver, når man samles til stævnerne. Om aftenen har teltet været fyldt med over 100 mennesker til hygge og sammenhold.

Fredag klarede vejret heldigvis op, og det gav anledning til endnu mere god ridning resten af weekenden, fortæller Dorthe: – Vejret var heldigvis med os resten af weekenden efter torsdags regn, og vi fik en masse god ridning at se. Der har været stor fokus på hestevelfærd, og alle har ydet deres allerbedste sammen med deres heste og ponyer. Det har været dejligt, at der har været ryttere fra både Sverige, Norge og Holland, der kommer og støtter op om stævnet. Det har skabt en rigtig fed fællesskabsfølelse

Lørdag gik stævnets Big Tour for alle tre ponykategorier, og dermed også holdkonkurrencerne. Holdkonkurrencen for kategori 3-ponyerne, der gik i MA1* blev vundet af Danmark, bestående af Silke Emilia Munkholm på Gribvads Master Jo e. Coedeneirin Reflect/ Dorthealyst Typhoon, Emily Lee Vestergaard på Sting's Yaris e. Kulltorps Yrrol/ Bona-Fide, Ellen Vester Reymert på Dinko Star og Fenja Fonager Schougaard på Hørdum Athena e. Pedro. Holdet sluttede med i alt 4 fejl, hvilket var nok til at sikre dem førstepladsen.

Vinder af holdkonkurrencen for kat. 3 var Danmark. Foto: Privat.

Så var det tid til at kategori 2-ponyerne skulle på banen. Her skulle rytterne prøve kræfter med en S1*, og efter en overbevisende præstation sluttede Norge med at vinde holdkonkurrencen, med blot én enkelt fejl. Holdet bestod af Bertine Hagen Berentsen på Burnbrae Jack, Ella Homme Claussen på Kantje's Wilson e. Marits Mistique/ Duke's Forest Antares, Amalie Margrethe Rieber-Mohn på Mayfield Welfenkrone og Hermine Bjune Skogevall på Coolfin Daisy.

Norge blev vinderne af holdkonkurrencen for kat. 2 ponyer. Foto: Privat.

Lørdagen blev afsluttet med holdkonkurrencen for kategori-1 ponyer, der ligeledes skulle ud i en S1*. Her vandt Danmark (Hold nr 1) med i alt 5 fejl. På holdet fandt vi Frederikke Hoffman Kønigsfeldt på Kingdom Connie e. Derrymore Duncan/ Glencarrig Finn, Sille Hartvig Nielsen på GCS Rambo e. Cashelbay Cruise, Josefine Simonsen på Bebo Com e. Monaghanstown Fred/ Canal Misty Fionn og Palma Sophie Gry Jansson-Christensen på Parc Icon.

Danmark (hold nr 1) vandt holdkonkurrencen for kat. 1 ponyer. Foto: Privat.

Søndag var stævnets sidste dag, og her sluttede Baltic Cup af med Grand Prix for både kategori 3, 2 og 1 ponyer. For kategori 3-ponyer, der gik i MA1* vandt svenske Alice Nilsson på Hot'n Tot, der red en lynhurtig runde med nul fejl. Kategori 2-ponyerne skulle ride S1*, og her vandt danske Ingrid Christine Laursen med Djinn D'As De Pic e. Ninio De Rox. Ekvipagen sluttede med nul fejl i en tid, der var mere end 6 sekunder hurtigere en andenpladsen. Til sidst var det kategori 1-ponyernes tur. De skulle ligeledes ud i en S1*, hvor Josefine Simonsen med Bebo Com vandt klassen som den eneste fejlfrie rytter.

Josefine Simonsen og Bebo Com e. Monaghanstown Fred/ Canal Misty Fionn blev vinder af stævnets sidste klasse - Grand Prix kat. 1 S1*. Foto: Privat.

Med så god en start på denne sæsons Baltic Cup, bliver det spændende at følge stævnets næste afdelinger, der slutter af med den årlige Trophy finale på Vilhelmsborg. Det kan du læse meget mere om her.