Avlshoppe tog et ekstra føl til sig

14-07-2022 14:58
Avl

For Jesper Dahl og Rikke Overgaard, der sammen driver Alibi Horses, var gode råd dyre, da en af deres avlshopper døde i søndags og efterlod sig et fem dage gammelt hingsteføl

Den sidste uge har været en ren rutschebanetur for Jesper Dahl og Rikke Overgaard, som natten til tirsdag i sidste uge tog imod årets sidste føl hos Alibi Horses. Et rødt hingsteføl med stor blis og fire hvide sokker efter Blue Hors Farrell/Onassis/Welt Hit ll.

Desværre var glæden kort, da moderhoppen til hingsteføllet, Lady Lemoni, blev akut syg og søndag aften måtte aflives. Det betød, at Rikke og Jesper stod tilbage med et moderløst føl, der blot var fem dage gammelt.

– Vi vidste godt, at det nok blev så godt som umuligt at finde en ammehoppe, eftersom det jo er sidst på sæsonen. Inden aflivningen fik vi begge en klar idé og følelse af, at vores unge førstegangshoppe, Alibi’s Cassie e. Casall Sem/Crelido på blot fire år, måske kunne finde på at tage er føl mere til sig. Velvidende om at det hører til absolut sjældenhederne og også med en vis risiko, men vi fulgte vores mavefornemmelse og prøvede straks efter aflivningen.

– Vi tog Cassie ind til føllet, som vi havde sat i boksen ved siden af hende, og hun tog føllet til sig lige med det samme. Hun overvejede ikke ét sekund at lade være. Uden brug af hverken bremse eller medicin tog hun ham, som var han hendes egen. Vi forsøgte efter lidt tid at fører dem alle tre sammen, dette gik over alle forventninger, og hun afviste ham på intet tidspunkt. Hendes føl, Alibi’s Castro e. Carojino/Casall Sem skulle lige vende sig til at dele mælkebaren med en anden, men har fuldt ud accepteret det nu.

Dermed endte den sørgelige historie alligevel lykkeligt og Alibi’s Cassie passer nu uden tøven hele to føl.

Se en video af de to føl HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen