Avlerfamilie i forening af avl og sport

24-12-2016 12:59

Så langt ude på Sjællands Odde, hvor man kan se havet på begge sider, bor avlerparret Pia Gobert og Asger Lorentsen sammen med deres fire hesteinteresserede børn på ejendommen Baunehøj. Her deler og dyrker de deres fælles interesse for ridehesten i sport og avl

Copyright Ridehesten.com

Mens Pia og Asger har specialiseret deres ridehesteavl på dressurheste, så er det kun parrets ældste datter Sandie på 19 år, der rider dressur.

For 17-årige Jennifer og hendes brødre Jannik og Jeppe på hhv. 15 og 13 år, er det springsporten, der trækker. Og er man ved at vokse fra ponyerne, så må man klare sig med mor og fars dressuropdræt. Det går faktisk også forrygende for Jannik, der stadig er ponyrytter men har overtaget den 5-årige hoppe Verdi e. Wynton/Kermo’s White Talisman fra Jennifer. Det er en modig hoppe, der vil gøre hvad som helst for Jannik. Også storesøster Sandies nye ridehest er født og opvokset på Baunehøj og er halvbror til Verdi. Det er den 4-årige vallak Baunehøjens Ali Baba e. Apache, som har været i professionel ridning og netop er vendt hjem til familien.

I  januarnummeret af magasinet Ridehesten kan du læse artiklen om familien Gobert Lorentsen og deres hesteavl.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner