Avler Peter Jensen er gået bort

18-12-2020 06:51

Mangeårige succesfuld hesteavler Peter Jensen i Dansk Varmblods region 6 er død. Han kendes af mange som avleren bag Skikkild-hestene, der bl.a. tæller familien Skodborg Merralds Weltliebe

Copyright Ridehesten.com
Peter Jensen ser her ved Katrinelunds følchampionat i 2014 med føllet Skikkild's Milan. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Peter ”Skikkild” Jensen sov stille ind onsdag den 9. december efter kort tids sygdom. Peter blev født i 1944 på gården Skikkild, der blev opstarten på Peters stolte avlerkarriere og heraf navnet, som alle Peters opdræt blev tildelt.

Det startede med tre røde heste – hvilket hans mor mente var nok – så Peter sørgede for, at alle hans heste var røde, og at moderen kun så tre heste ad gangen, mens der i virkeligheden stod flere derude. I 2008 solgte Peter fødegården Skikkild og købte en mindre ejendom ved Gudum, hvor han helligede sig avlen.

To stalde med tilhørende ridehal blev bygget. Det var en stor dag, da det hele stod færdig, og der blev afholdt Åbent Hus, hvor en hingst, som han var stor tilhænger af, nemlig Weltjunge, kom ned og gav en flot opvisning med Michael Grønne Christensen i sadlen. Med opførslen af stald og ridehus blev grunden for alvor lagt for, at hesteopdrættet kunne udvides og i nogle år opdrættede han 15-17 føl, og staldene blev hurtig fyldt.

Copyright Ridehesten.com
En af de succesfulde Skikkild-heste er familien Skodborg Merralds Weltliebe. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

Peter har igennem årene opdrættet mange heste, og ser man på Hestedata, kommer der 94 heste frem med navnet ”Skikkild's”. Det er heste, som nu er spredt verden over, og flere konkurrerer på højt niveau. En af de mest kendte i Danmark er Skikkild's Weltliebe e. Weltjunge/ Andiamo, som under Sandra og Nanna Skodborg Merrald har oplevet stor succes på danske såvel de som internationale dressurbaner til og med Grand Prix inden salg til Sverige.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Peter har altid været en god avlerven af Katrinelund og har flittigt benyttet hingste herfra. Kvaliteten af avlen er flere år blevet bekræftet ved Katrinelunds Følchampionater, hvor mange Skikkild-føl har indtaget finalerne med storm.

Peter var af mange kendt som en god ven, der altid gerne tog imod besøg og fremviste stedets heste og var ligeledes mand for en god avlersnak. Hvis man var villig til at lytte og lære, var der mange gode råd til unge avlere. For nogle kunne han måske virke som en lidt brysk og lidt frygtindgydende mand, men når man kom ind under huden på ham, var han det gæveste menneske, og det er svært at finde en af hans lige. Peter var også typen, der tog børn og unge, som måske havde det lidt svært i tilværelsen, under sine vinger og gav dem mange gode oplevelser.

Peter blev tirsdag begravet på familiens gravsted i Vejrum efter at have været en sidste tur på gården i Gudum for at tage den endelig afsked. Han blev flot sendt afsted omgivet af familie og venner. Peter Skikkild var af mange elsket og vil blive savnet – altid savnet aldrig glemt.

Æret være Peters minde.

Tekst af Ib Kirk.

Læs også

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen