Anne-Marie og Kenneth går egne veje

11-01-2020 11:01

De to Helgstrand-beridere Anne-Marie Hosbond Berthelsen og Kenneth Damgaard åbner egen forretning dagen efter Dansk Varmblods hingstekåring

Copyright Ridehesten.com
Kenneth Damgaard og Anne-Marie Hosbond Berthelsen under deres ophold i Wellington, Florida i 2019, hvor de var udsendt til Helgstrand Dressages amerikanske base. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen.

Beriderparret Anne-Marie Hosbond Berthelsen og Kenneth Damgaard har begge stået i beriderlære ved Niels Henrik Christensen i Viborg Rideklub og har dannet par siden deres fælles læretid for otte år siden. Anne-Marie flyttede til Helgstrand Dressage for knapt fem år siden for at tage den anden halvdel af sin uddannelse under berider Thomas Sigtenbjerggaard. Der gik ikke lang tid, før Kenneth Damgaard efter halvandet år som berider hos Blue Hors blev ansat som berider hos Helgstrand Dressage, hvor han nu har været i fire år.

– Vi har samlet så meget erfaring ved Helgstrand og har fået nogle fantastiske oplevelser med hestene både ind- og udenlands, og på den måde har Helgstrand i høj grad bidraget til, at vi har fået opbygget et sublimt CV, siger Anne-Marie og tilføjer: – Kenneth og jeg har altid snakket meget om at starte vores eget firma, men tiden skulle være moden til det, og jeg skulle være færdig med min uddannelse. Vi føler, at tiden er til det nu.

Copyright Ridehesten.com
Anne-Marie Hosbond og sølvmedaljehoppen Nuuk Melody ved sadelkåringen i Brønderslev i sommeren 2019. Ekvipagen er også udtaget til Unghestechampionatet. Foto: Ridehesten.com/Ida K. Dalgaard.

Derfor har parret valgt at stoppe på Helgstrand og har samtidig indgået en aftale om at hjælpe med hingstene mv. til og med hingstekåringen, så de har simpelthen sidste dag ved Helgstrand Dressage søndag i Herning.

Den 1. marts overtager de deres nye sted og glæder sig meget til at prøve kræfter med at stå på egne ben. De har købt en skøn ejendom ved Randers syd, der pt har plads til 17 heste. Stedet hedder Stald Fredenshøj og har fungeret som en hestepension, og i fremtiden kommer det til at hedde HosDam Horses.

– Vi har visioner om at skabe en trænings- og uddannelsesstald, hvor der er tid til hesten såvel som eleven. Et sted med sans for detaljen. Vi forventer at holde åbent hus i løbet af foråret for dem, der har lyst til at komme og se stedet og få en snak, fortæller Kenneth.

Copyright Ridehesten.com
Wyatt Earp er en af de heste, som Kenneth Damgaard har redet ved UVM i Ermelo. Her ses de i 2018. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen