Amerikansk distanceeventyr

18-03-2015 09:41

Den danske distancerytter Christine Pedersen var i starten af marts igen i USA, for at prøve kræfter med distanceridning i de amerikanske landskaber – og det gjorde hun ganske godt

Christine Pedersen var igen taget til Florida for at ride CEI3* 160 km ved FITS (Fun in The Sun) ridtet, som afholdes af og hos den dobbelte verdensmester Valerie Kanavy, hvor selve start og mål ligger på hendes jord i Williston nord Florida.

- Vejret var ikke så godt som sidst, kun ca. 16 grader, og sidst på dagen kom der regn og blæst, fortæller Christine Pedersen om 160 km-klassen, der var inddelt i seks loops på henholdsvis 22-15,8-22-15.8-12,5 og 12,5 mil (35-25-35-25-20 og 20 km).

- Ruterne var markeret med sløjfer i højre side ligesom i Danmark, samt glow lights i mørket. Det var som altid de fedeste stier med lidt sand og perfekt bund hele vejen, fortæller Christine Pedersen; - Det blev mørkt de sidste to loops. Og regn og blæst. Jeg var gennemblødt.

- Jeg havde denne gang fået en dejlig vallak at ride, Colin For Gold, fortæller Christine, som red sammen med to gange Wendy fra Canada og Kelsey Russel fra USA, som alle red for Valerie Kanavy. De fulgtes af hele vejen; - Det var mit held, da jeg ellers nok ville fare vild i mørket.

- Kelsey red på det amerikanske landshold i Frankrig sidste år ved WEG på hesten My Wild Irish Gold, som jeg red første gang i Florida i 2010, hvor jeg vandt CEI2*120 km. En rigtig dejlig angloaraberhoppe, fortæller Christine, der blev nummer fire i årets klasse; - Vi startede kl. 06.45 og var i mål ved 23-tiden. Gennemsnit omkring de 13 km i timen, og jeg blev placeret som nr. 4.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen