Amerikaner fandt drømmehest på Ridehesten.com

25-05-2016 16:18

Den amerikanske Grand Prix-dressurrytter Jane Cleveland, der for tiden har stor succes med DV-hesten Naturgaarden's Monique, har købt en ny hest i Danmark, og den har hun fundet på Ridehesten.com

- I Wellington, hvor jeg bor, er der rigtig mange gode danske dressurheste, faktisk så mange, at de overstråler de tyske og hollandske. Da jeg selv ejer en af dem, var det oplagt at undersøge det danske marked, fortæller Jane Cleveland, der her i foråret har været på udkig efter en ny ung dressurhest.

Da hun tog en uge til Europa i april måned for at kigge på heste, tilbragte hun tre dage i Tyskland og tre dage i Danmark. Forud for besøget i Danmark havde hun fundet en række interessante emner på Ridehesten.com og brugte en weekend på at køre rundt i Danmark for at kigge på gode emner.

Da Jane i forvejen har en 7-års hoppe, der går lilletur, og en 3-års hoppe, som hun skal til at starte op, så syntes hun, at det ville passe helt perfekt med en 5-års hoppe, men valgte at kigge på hopper i alderen 4-6 år for ikke at udelukke gode emner. En hoppe skulle det være, for den skulle kunne pensioneres som avlshoppe, hvis den skulle blive skadet som hendes tidligere Grand Prix-hoppe Rodeo Queen, der netop er blevet ifolet med Ampere.

- Jeg gennemlæste annoncerne på Ridehesten.com igennem et par måneder og fandt ud af mere om de mest interessante heste ved at skrive til sælgerne, fortæller Jane.

En af de sælgere, som Jane havde taget kontakt til, er Marie Østergaard Nielsen, der havde den 4-årige RDH-hoppe Kjærgaardens Athene e. Tailormade Temptation/ Donnerwerther til salg. Hoppen er avlet af hendes forældre, og fra hoppen blev 3 år gammel, har Marie varetaget dens uddannelse. Marie har tidligere arbejdet på Katrinelund og har rigtig god erfaring med afkom efter Tailormade Temptation. Hun er under uddannelse til socialrådgiver og var nød til at give slip på Athene for at få tid nok til studiet, selv om hun er vild med dens temperament og ridelighed.

Selv om det i første omgang ikke så alt for lovende ud for Jane, så dukkede der søndag eftermiddag flere hopper op, som hun fandt virkelig interessante og måtte tilbage og prøve mandag for at føle sig mere sikker i sin sag. Marie havde netop pådraget sig en knæskade og havde fået en veninde til at fremvise Athene den første dag.

- Athene var endnu bedre den på andendagen, og jeg følte mig overbevist om, at jeg skulle gå videre til næste skridt med hende, fortæller Jane og tilføjer, at Marie igennem hele forløbet har været meget informativ og dygtig til at følge op. - Hun bliver en dygtig forretningskvinde en dag, tilføjer Jane.

Efter dyrlægeundersøgelserne er tilendebragt, er Athene nu fløjet fra Amsterdam til Miami, hvor Jane kan ride hende i karantæneperioden. Hun holder kontakten med Marie, der synes, at det alt sammen har været en utrolig positiv oplevelse.

- Jeg er super glad for, at det er en dygtig rytter som Jane, der har købt Athene, fortæller Marie.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen