59 hingste klar til bedømmelse i Holsten

01-11-2018 18:23

Britt Carlsen

Avl

Så er hingstekåringen i det tyske avlsforbund i Holsten i fuld gang. I dag har hingstene været mønstret ude på fast bund, men i morgen fredag går det løs med hingstenes favoritdisciplin, løsspringning

Copyright Ridehesten.com
Levisto-sønnen Lirano.

Avlen i Holsteiner Verband er målrettet avlen af internationale springheste. Forbundet har haft stor succes i denne disciplin gennem adskillige år, men sideløbende er der en mindre avl målrettet dressurhingste. I årets kollektion er der blot fire hingste i denne afdeling. Som det har været tilfældet de senere år, så er Esben Møller, Blue Hors, en del af kåringskommissionen med fokus på disse dressurhingste. Og foruden at være vist på fast bund i dag, blev de også longeret i hallen efterfølgende. 

Hingstene i Holsten har helt klart deres force over forhindringerne, og derfor er mønstring med trav på trekantsbanen ikke lige deres favoritdisciplin, alligevel var der i dag flere hingste, som bevægede sig dejligt smidigt rundt på banen. Inden hingstene har været vist i løsspringning er det svært at spå om topkampen, men vurderet ud fra type og smidighed i dagens fremvisning, imponerede et par sønner efter Cornet Obolensky, selvfølgelig, fristes man til at tilføje, og desuden var der en søn efter den internationale springhingst Levisto, der var særdeles udtryksfuld, flot i typen og med en god, elastisk trav. 
Kollektionen omfatter også et par sønner efter den hollandske tophingst Kannan, og de afkom viser traditionelt imponerende løsspringning. 

Se hele kollektionen HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen