4 pinlige ting alle ryttere har prøvet

06-12-2020 18:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Vi har alle været der, hvor du desperat kigger rundt for at sikre, at ingen så dit mindre flatterende stunt på hesten. Man glemmer at spænde gjord eller kører skævt op af rampen på møddingen. Livet med heste er fyldt med skøre situationer 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er ofte forskel på drøm og virkelighed. Især når man står med utætte gummistøvler, mudder i ansigtet og lige har kørt 3 cm for langt til højre på rampen op til møddingen, så den pokkers trillebør er tippet....igen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Livet med heste byder på glæder, sorger og pinlige situationer. Her er fire stykker, som vi alle nok har prøvet en gang eller to. Teksten er inspireret af FEI

  1. Man glemmer at spænde gjorden, og det går først op for dig, da du sætter hesten i trav og påbegynder en 10 meter volte. Ligeså langsomt glider sadlen mod den indvendige side, og før man når, at få hesten ned i parade, er skaden sket. Tjek altid din gjord en ekstra gang, inden du rider. 
  2. En overentusiastisk hestesko, som sender dig halvvejs mod månen. Den klassiske "hestesko" har de fleste ryttere prøvet at få i forbindelse med opsidning. 1,2,3 og så - bliver der kastet. Her er det dog vigtigt, at få afstemt forventningerne i forhold til, hvor stor kraft som ens hjælper skal lægge i løftet... Så man ikke ender på den modsatte side af hesten fremfor i sadlen. 
  3. At ramme sig selv med longepisken. Det er svært nok at styre en almindelig dressurpisk, og når den så bliver tre gange så lang og med en svirpende ende, så kan det kun gå galt. 
  4. Og nej, der var ikke plads til den sidste lort på trillebøren. Hvis den går, så går den... Som ryttere kan man ofte være lidt for optimistisk omkring, hvor meget plads der er på trillebøren. Den sidste greb med møg... blev så også den sidste, da trillebøren kapitulerede, og så er der jo kun at begynde forfra igen.
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner