18-årig i Grand Prix mod de store kanoner

09-03-2018 21:44

Camilla Tiefensee Schrøder

Historisk mange junior- og ungryttere er med i de internationale springklasser for seniorer i Herning i år. En af dem er 18-årige Benedikte Rie Truelsen, som i dag kvalificerede sig til den store Grand Prix-finale i morgen

Copyright Ridehesten.com
Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z. Foto: Ridehesten.com

Der lød et gevaldigt bifald fra tilskuerrækkerne, da Benedikte Rie Truelsen i dag red sin anden fejlfri runde i rankingklassen SKIBBY HC Big Tour 150 cm CSI3* og lagde sig ind på en foreløbig førsteplads i omspringningen. Selvom hun efterfølgende blev overhalet af bl.a. den svenske toprytter Rolf-Göran Bengtsson, endte hun på en fjerdeplads som bedste danske rytter i klassen. Og der var god grund til de store klapsalver fra publikum. Ikke nok med, at hun red flot, sikkert og hurtigt på den skimlede hoppe Cassina Z e. Cassini I/Voltaire - hun er også kun 18 år.

- Selvfølgelig er der lidt pres på, når man skal ride mod alle de seje ryttere. Så skal man oppe sig lidt. Men det er en god måde for mig at blive bedre på. Når jeg er inde på banen, så er det bare med at holde hovedet koldt og ikke tænke på, hvem der kigger på, og hvem man rider imod, fortæller Benedikte Rie Truelsen, som de sidste to dage har været oppe imod ryttere som britiske William Whitaker, brasilianske Marlon Modolo Zanotelli og ikke mindst mange ryttere fra den danske senior-elite.
- Jeg gjorde bare mit bedste for at holde fokus på at holde den gode galop og holde mig inden for tiden, siger hun om ridtet på den skimlede hoppe, som hendes forældre fra Capacity Horses i Fredensborg har opdrættet.
Helt ny på banen blandt "de voksne" er hun dog ikke. Hun red international trestjernet i Herning for første gang sidste år. I år vandt hun i øvrigt DM indendørs for U21.

Stort felt af junior- og ungryttere
Det er en generel tendens, at der er en stor gruppe junior- og ungryttere, som er på vej op, fortæller landstræneren for de to aldersgrupper, Bo K. Møller.
- Det er junior- og ungryttere, der har vundet de største nationale Grand Prix-klasser hele året. Det viser, at arbejdet med de unge talenter bærer frugt, siger han.
De mange unge ryttere er ikke kommet til Herning på en speciel tilladelse, men fordi de har kvalificeret sig og ligger højt nok på ranglisten. I år er der 15-16 af hver årgang (hhv. juniorer og ungryttere), som deltager i de internationale klasser, og faktisk ville der ifølge landstræneren have været 4-5 flere, hvis ikke det havde været fordi nogle var forhindret i at deltage pga. skole, eksaminer mv., siger landstræneren.
- Sidste år havde vi 10 i hver gruppe, og for få år tilbage var vi glade, hvis der bare var 3-4 stykker.
Benedikte Rie Truelsen er også glad for den positive udvikling, som hun selv er en del af.
- Det er rigtig fedt med den her udvikling og at se, vi bliver bedre og bedre. Det er også fordi vi har en god landstræner, som går rigtig meget op i det, siger hun.

Se Benediktes omspringning i dag:

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner