11 hopper klar til eliteskue

08-08-2024 21:33

Ved sadelkåringen på Korshøjgaard blev samlet 11 hopper inviteret til finaleringene og alle 11 hopper fik invitation til Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue

Dansk Varmblods sadelkåring på Korshøjgaard blev i dag afholdt og holdet af 4-årige og ældre hopper bestod af 11 hopper. To hopper blev udtaget til finalen, Bjørnmose’s Sefina e. Hesselhøj Down Town/Sixten Langholdt opdr. Stutteri Bjørnmose og ejet af Sara Glæsel Pedersen samt Gracieuse Kilen e. Janeiro Platinum/Grand Galaxy Win fra Åse og Henning Uhrup. Begge hopper indløste billet til Krafft Eliteskue fra den 30. august til 1. september på Vilhelmsborg.

Gracieuse Kilen aflagde holdets bedste rideprøve, redet af Marie Witt Poulsen, med i alt 830 points (skridt 8, trav 8, galop 8,5, ridelighed 8,5 og kapacitet 8,5) hun blev også sat på fløjen.

Gracieuse Kilen er trukket på bronzemedaljehoppen Graceful Kilen med Elitebronzehoppen Gratia Kilen til mor. Dagens fløjhoppe er Graceful Kilens første afkom, og hoppen er solgt til en tysk rytter, som gerne ville have hende kåret i Dansk Varmblod, inden hun rejser til sin nye adresse i Tyskland. Nu håber Åse og Henning Urup på, at hoppen bliver i Danmark til efter Eliteskuet.

Det var en imponerende finalering de to dommerhold havde udpeget hos 3-års hopperne. Flotte modeller og funktionelle heste, der fik meget ros med fra dommerne. Der var to dommerhold på job, hold I med Vicky Nortvig og Else Lieback sammen med gangartsdommer Rune Willum og med Rebecca Bæk Larsen som sekretær. Hold 2 bestod af Jens Søgaard og Jette Fries samt gangartsdommer Karsten Petersen og med Christian Springborg som sekretær.

De to dommerhold udpegede ni hopper til finaleringen, og da de havde gået på ring for dommere og publikum blev samtlige ni hopper udtaget til Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue fra den 30. august til 1. september på Vilhelmsborg.

En udtryksfuld, funktionel fløjhoppe
Som man kan se af kataloget, var der flere hopper ved sadelkåringen på Korshøjgaard, som havde imponerende meritter i hoppestammen. Det gælder i høj grad også for dagens bedste hoppe, Søbakkehus Miss Malfoy e. Hesselhøj Down Town/Sir Donnerhall I ejet og opdrættet af Agnete Holmsted i Fredensborg.

Hoppen overstrålede de øvrige ikke mindst i kraft af et særdeles feminint udtryk, og en imponerende rideprøve, dagens bedste med 880 points. Hoppen opnåede 9 for ridelighed og kapacitet samt galop og 8,5 for skridt og trav. Om hende sagde dommerne bl.a. Dejlig højtstillet, passende ædel og meget udtryksfuld. Hun er af særdeles god type, og det er ikke mindst hendes prøveresultat som gør, at hun står her, sagde Jens Søgaard, da han begrundende valget af Søbakkehus Miss Malfoy som dagens bedste.

Hoppens mor, Søbakkehus Maggie er desuden mor til den kårede hingst Søbakkehus First Mover e. Blue Hors Fifty Cent.

Moderne, højtstillede funktionsheste
Det var Else Lieback, som beskrev hopper, der blev bedømt af det andet dommerhold. Hun åbnede med kat. 434 Polka Gold M e. Glamourdale/Fürstenball fra Sanne Mathiasen i Suldrup og halvsøster til Årets Dressurbetonede hoppe i Dansk Varmblod 2023, Polka Perfection M. Om hende sagde dommerne bl.a.: Det er en særdeles storrammet hoppe, højtstillet og med stor harmoni og dejligt kønspræg. Til sammenligning med holdet er hun måske ikke den mest ædle, men det er en særdeles velfungende hoppe, som går med stor frihed i skulder og albuer. Hun aflagde en fin rideprøve med bl.a. 8,5 for ridelighed, kapacitet og galop.

Kat. 440 SN Astralis DWB e. Jameson RS2/Blue Hors Armano fra Steen og Søren Nielsen og nu ejet af Jytte Kolster, Viby Sjælland. Hun blev betegnet som en passende højtstillet hoppe med fin harmoni i kropspartierne og et dejligt feminint præg. Hun præsenterede sig flot i formen under rytter med bl.a. 8,5 for ridelighed og trav.

Kat. 442 Lærkenborgs Miss J’Adore II e. Janeiro Platinum/Lauries Crusador xx fra Margit Vejen Stilling i Vissenbjerg. En dejlig feminin og harmonisk hoppe, særdeles god type og passende ædel. Og her har vi set en rigtig god funktion og særdeles god ridelighed, sagde dommerne. Hoppen fik bl.a. 8,5 i kapacitet, trav og galop.

Kat. 449 Skovgårdens Qaisa e. Quaterhit/Blue Hors Don Olymbrio fra Bjarne Lund i Morud. Det er en meget elegant, storrammet hoppe, som er feminin og udtryksfuld, med en særdeles god type og en smidig overlinje. Hun blev vist med en helt suveræn god skridt, taktfast, rummelig og meget energisk, hvilket indbragte hoppen et 9-tal og 8,5 for ridelighed.

Kat. 450 Kild’s Roxanne DWB e. Revolution/Ampère født hos Lone Fredskild og ejet af Henrik Petersen Holding i Gram. Om hende bemærkede Else Lieback, at man hos enkelte af hopperne i finaleringen kunne ønske sig mere ædelhed, men Kild’s Roxanne præsenterede sig med en flot ædelhedsgrad, dejligt højtstillet og med god harmoni i kropspartierne. En velrejst hoppe, utrolig smuk, og hun aflagde en god rideprøve med 8,5 i kapacitet og galop.

Kat. 453 Soulsister L e. Secret/Apache fra L Horses ved Skanderborg. Sikke en model, indledte Else Lieback, store rammer, dejlig højtstillet, flot harmoni, passende ædel og med masser af kønspræg. Hun er velrejst og vellinieret, og hun arbejde meget smidigt og rummeligt i skridt og galop. Hun opnåede bl.a. et 9-tal for sin fremragende skridt samt 8,5 for kapacitet og galop.

Kat. 455 Sarafina af Skovlykkegård e. So Unik/Zauberfürst fra Bolette og Frank Willum Emde i Borup – hoppens mormor er bl.a. mor til den kårede hingst Aston Martin. En dejlig højtstillet hoppe med passende ædelhedsgrad og god harmoni. Også hun har et godt kønspræg, og så arbejde hun med god skulderfrihed og en særdeles god og rummelig bevægelse i trav og galop med stor bæring. Hoppen fik bl.a. 8,5 for trav og galop.

Kat. 457 Vicky Højmark e. Vitalis/Franklin fra Inger Wejlstrup i Holstebro. En hoppe som måske ikke står helt så stærkt i det feminine, som nogle af de øvrige hopper, bemærkede dommerne, men en betydelig, storrammet hoppe, og frem for alt er hun en funktionshest. Hun har gået med meget stor smidighed og bæring, hvor hun i rideprøven fik 8,5 i gangarter, ridelighed og kapacitet.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner