100 springryttere til Herning

01-02-2018 12:24

Interessen for at deltage i de internationale spring- og dressurklasser ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i marts er enorm - nu har rideforbundet sat de danske navne på deltagerlisten i springning

Copyright Ridehesten.com
EM guldvinder fra Göteborg, svenske Peder Fredricson var til start i Herning sidste år.

Det kommer til at bimle og bamle under Dansk Varmblods hingstekåring i Herning fra den 7. til 11. marts. De danske springryttere har i stort antal ønsket at få startmulighed i de internationale springklasser, idet der både afvikles en et- og tre-stjernet tour samt youngstertour under arrangementet. 
Sidste år var de danske og udenlandske ryttere imponerede over, hvor mange tilskuere, der fulgte dem i konkurrencer i alle haller, og den super stemning de skabte. Flere internationale stjerner har adspurgt om adgang til stævnet, og de hjemlige topryttere har også meldt deres ankomst i stort antal.

Plads og luft
Der er god plads i MCH Messecenter Herning, men arrangørerne udnytter også nærmest hver en centimeter i flere haller, for at give ryttere og heste de bedste betingelser for at komme ind i opvisingshallerne og præstere optimalt for publikum.

Den største arena finder man i Jyske Bank Boxen, hvor banemålet er 34 x 68 m, og så er der to tilknyttede opvarmningsbaner til Boxen - en inde i Boxen på 20 x 37 m og en i et stort telt med faste sider bygget på Boxen på 25 x 50 m.
Der vil være masser af springklasser i Krafft Arena M, hvor banemålet er 30 x 70 m, og i hallen er der plads til 3500 tilskuere. Den mindste opvisningshal, Danish Computer Group Arena E er blevet større i år, og har nu et banemål på 35 x 65 m og plads til 1800 tilskuere.
Til disse haller knytter sig en stor opvarmningshal, hal G, som ligger i tilknytning til den åbne stald, hal C, hvor bl.a. hingstene er opstaldet. To store opvarmningsbaner fylder hal G, mens der i enden af stalden bygges to longebaner. Også i hal Q, der ligger i nærheden af opstaldningsområdet for de heste, som deltager i de internationale konkurrenceklasser, bliver der opbygget en træningsbane. Det er et stort set-up, som skal falde på plads i ugen op til starten på arrangementet.

100 springryttere
Interessen fra de hjemlige springryttere for at få plads i de internationale konkurrencer under hingstekåringen har været ekstrem stor, så det har været rideforbundets rangliste, som har afgjort, hvilke ryttere, der har fået adgang til stævnet, og så har organizer, i lighed med normen ved internationale stævner, et antal pladser de råder over. Som man kan se af listerne, kommer en stor del af de danske ryttere, som træner i udlandet, til Herning i år.

Copyright Ridehesten.com
Rytterne satsede hårdt i omspringningerne og det gav publikum fremragende underholdning og super sport.

Se listen over de udtagne ryttere under filerne. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen