10-års jubilæum og inspirationsdag

12-08-2024 09:46

Trine Askjær-Jørgensen

Lørdag den 24. august byder Skovly Ridecenter indenfor til rytterskolens 10-års jubilæum og inspirationsdag, hvor alle er velkomne. Her bliver masser af viden, tips og tricks at suge til sig bl.a. om, hvordan træning og undervisning kan foregå på både hest og rytters præmisser

Skovly Rytterskole har 10-års jubilæum i år, og i den anledning inviterer ridecentret i Herfølge på Sjælland og Monica Martiny, som står bag, indenfor til fejlring og inspirationsdag lørdag den 24. august kl. 10.00-16.00.

– Vi vil gerne fejre de første 10 år med rytterskolen på Skovly og dele ud af de erfaringer, vi har gjort os. Derfor inviterer vi alle ryttere, undervisere og dem, der driver rideskoler rundt omkring i landet til en inspirationsdag, hvor vi gerne vil give vores bud på, hvordan fremtidens rideskoler kan se ud, fortæller Monica Martiny.

Hun står bag Skovly Ridecenter og HEP, som står for "Hestens og elevens præmisser". HEP dækker over mange ting bl.a. måden træning og undervisning af heste og ryttere foregår på stedet, kurser og uddannelse til rideskoleundervisere, undervisningsmateriale til børn og unge m.m.

– HEP er den base, vores elever bliver uddannet og undervist efter. Det er den grundsten, vi træner vores rideskoleheste efter, og vigtigst af alt er det den ånd, der driver hele Skovly, forklarer Monica.

Copyright Ridehesten.com
Monica Martiny sammen med én af eleverne i rytterskolen, Stine. Foto: Ridehesten.com/Trine Askjær-Jørgensen

Inspirationsdag
Inspirationsdagen vil være fyldt med inspiration, tips, redskaber og øvelser med udgangspunkt i, hvordan Skovly sikrer, at deres heste fungerer godt i undervisningen, hvordan de behandler, træner og omtaler hestene, og hvordan de holder hestene mentalt og fysisk velfungerende. Der vil være tips og inspiration at hente til brug i rideskolen, men også til folk med egne heste.

Dagen vil være sammensat af forskellige oplæg, demoer og små foredrag. Der kommer forskellige gæsteundervisere, som alle har været en del af Skovly på en eller anden måde gennem tiden.

På dagen vil der løbende være salg af pølser, brød, sodavand og kaffe.

Hvad får du ud af at deltage på dagen?

  • Grundlæggende viden om hestens adfærd, læring, motivation og mentale kapacitet
  • Viden om hestens krop og bevægelse
  • Viden om anerkendende og fremadrettet kommunikation, og hvordan man rammesætter en lektion
  • Forslag til optimering af rideskolehestenes hverdag

– Vi håber at se en masse mennesker! Både jer med rideskoler, vores egne elever og forældre, familie og venner og alle, der er nysgerrige, til fejring af den store dag, siger Monica Martiny.

Se mere om begivenheden på Facebook.

Læs også

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner