Zangersheide er en stor oplevelse

20-09-2024 21:15

Video: Claus Hundebøl rider for første gang ved UVM på Zangerheide. Sammen med Cabachapacoon Bilstrup var han fejlfri i anden kvalifikation i 5-års klassen

Copyright Ridehesten.com
Claus Hundebøl er til UVM på Zangersheide for første gang. Foto: Ridehesten.com/ Britt Carlsen.

Claus Hundebøl er en af de nye ryttere i UVM sammenhæng, som er blevet udtaget til dette års verdensmesterskab på Zangersheide. Til hverdag driver han egen salg- og træningsstald i Dalby, hvor han har lejet et staldafsnit. Claus er både dressur- og springrytter, oprindelig dressurrytter, men i 2016 begyndte han at ride springstævner og i dag har springsporten et godt tag i Claus. Han har uddannet flere heste til S-niveau, og han har heste i arbejde fra 2-års alderen over sadelkåringer i Dansk Varmblod til championater. Årets Springbetonede 2-års hoppe i Dansk Varmblod Chantal e. Bøgegårdens Chcoon fra Mie Nielsen og Theo de Vos har Claus forberedt til 2-års skue og Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue.

Copyright Ridehesten.com
Claus Hundebøl har 5-årige Cabachapacoon Bilstrup med sig på Zangersheide. Foto: Ridehesten.com/ Britt Carlsen.

På Zangersheide rider han Cabachapacoon Bilstrup e. Chacoon Blue/Cabachon opdrættet af Debbie Kreilser Pedersen og ejet af Amalie Christensen. Den imponerende skimmel har Claus ikke haft mellem hænderne længe, men han har et godt partnerskab med den 5-årige vallak, som fik et let nedslag i første kvalifikation (en fejl Claus påtog sig) og i dagens anden kvalifikation var de sikkert fejlfri på den udfordrende 5-års bane. Det rækker ikke til en finaleplads, men en tur i B-finalen lørdag.

Hesten er til salg, og Claus ved endnu ikke, om hesten skal med hjem, eller den får nyt hjem udenfor Danmarks grænser.

Hør Claus Hundebøl fortælle om UVM på Zangersheide, sit ridt og om Cabachapacoon Bilstrup.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner