Yderst spændende afslutning på Danmarks Cuppen

21-06-2015 20:37

Sanne Kolind

I dag skulle finalerne ved hestens Danmarks cup rides på den smukke græsbane på Kallehavegaard.
Der blev fundet vindere i LB, LA og MB, desværre med mere spænding end nødvendigt

Det var perfekt vejr at ride i, da Danmarks cuppens sidste klasser i dag skulle rides i Randers. Første finale der skulle rides var LB-finalen. Her var 22 ryttere til start, hvor to ryttere kom med 0 fejl efter de to første kvalifikationer. Begge ryttere red fejlfrit i finalen, og dermed skulle der rides omspringning om guld og sølv. Simone Andersen på Puccini var den første der skulle ud i omspriningen, og hun red en rigtig flot runde og sluttede med 0 fejl i tiden 33,11 sek. Sussi Støvring Mortensen på Tai Rominique var den rytter der skulle forsøge at slå denne tid, og det lykkedes næsten, men det var ikke helt hurtigt nok. Hun sluttede med 0 fejl i tiden 33,38 sek.
Også om bronzemedaljen skulle der rides omspringning, her var det Josefine Mille Büsing Larsen på Charlott Søholt der vandt foran Cathrine Vilhelmsen på Complete VG. Dermed var medaljetagerne fundet og der blev gjort klar til præmieoverrækkelse.
Det var en lidt spændt hest som Simone Andersen kom ind på, og inden æresrunden kom i gang løb Simones hest løbsk og løb i høj fart ud mod opvarmningen. Desværre faldt Simone af hesten og måtte derefter hentes med ambulancen.
Vi har her til aften fået at vide at hun heldigvis er sluppet uden alvorlige skader, og kun fået nogle knubs.

I LA-finalen var kun 13 ryttere til start. Kun én rytter var efter kvalifikationerne stadig nul, og efter finalen kunne Frederikke Svendgaard på Cado Holmklit sætte sig på 1. pladsen med 0 nulrunder.
3 ryttere havde 4 fejl efter 2. kvalifikation og fik også 4 fejl i finalen. Disse skulle ride omspring om sølv og bronze. Katja Berg og Gamlish Chaday-Delight var de første der skulle ride omspringning, men de måtte desværre indkassere 12 fejl og sluttede derfor uden for medaljerækken.
Trine Klitgaard Sørensen på Cyper var anden equipage i omspringningen og de fik 0 fejl i tiden 35,05 sek. De fik dermed sølv, da Sara Bach Pedersen og Trinkærs Laro´se, som var omspringningens sidste, sluttede med 8 fejl. De kunne dog tage bronzemedaljen med hjem.

Stævnet højeste cup blev afviklet sidst på eftermiddagen. Det var MB der skulle findes en cupvinder i. Kun 9 ryttere var til start, to med dobbelt nul efter kvalifikationerne. De var også begge nul efter finalen og måtte ud i en spændende omspringning om guldet. Her var det Rikke Mortensen på Haldgårdens Comewon der red hurtigst og vandt med 0 fejl i tiden 40,69 sek. foran Sia Freck Kolby på Vinzenta M, der red med 0 fejl i tiden 44,85 sek. Dog kunne de tage sølvmedaljen.
Også i denne klasse var der omspring om bronzemedaljen. Her skulle 3 ryttere dyste mod uret. Første rytter var Katrine Højholt på Tajlight Hasserisgaard, der desværre havde et par dyre fejl og sluttede omspringningen med 12 fejl, i den ellers hurtigste tid på 39,49 sek.
Næste rytter var Cathrine Minertz på Carmen. De sluttede med 0 fejl i tiden 42,26 sek. Denne slog Kia Lønskov og Hoelgaard’s Braveheart, da de sluttede med 0 fejl i tiden 41,70 og dermed kunne indtage 3. pladsen.

Udover cup-klasserne, blev der på græsbanen afviklet et par andre klasser, hvor der i LA1* også blev lidt mere spænding til publikum, og ikke mindst Emily Tejlgård Henneberg. På vej mod andet sidste spring i omspringningen knækkede hendes ene tøjle, og i forsøg på at dreje hesten af, knækkede den anden tøjle på vej hen over springet og Emily måtte en tur i græsset. Hesten blev hurtigt fanget og Emily slap heldigvis med skrækken.
Denne klasse blev vundet af Mette Skovgaard på Bugati Z efter en meget tæt omspringning. Mette og Bugati red med 0 fejl i tiden 32,22 sek. 2. pladsen gik til Maja Dyrby Haubro og Willoucci Lynghøj, som red med 0 fejl i tiden 33,01 sek. Søren Skovgaard og Caldato blev nr. 2 med 0 fejl i tiden 33,29 sek.

Under hele stævnet har der været en noget utraditionel udsmykning uden for den store græsbane. Her var opstillet 11 helt nye terrænforhindringer. Disse spring skal i den kommende tid sættes ud i terrænet omkring Kallehavegaard, der det sidste år har været i gang med at opføre en helt ny militarybane. Klubben der frem til august hvor det første militarystævne skal afholdes på stedet, og tilmed et landsstævne.
Læs meget mere om terrænbanen på klubbens hjemmeside.

Se flere resultater fra stævnet her

Billeder fra søndagens klasser kan ses her på siden fra på mandag

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen