Werth - nu med hjelm

29-12-2011 14:00

Britt Carlsen

Op mod 83% af alle hovedskader i europæisk ridesport resulterer i dødsfald, viser en undersøgelse. Og hovedparten kunne være undgået, såfremt rytteren havde bået hjelm - nu går Isabell Werth forest i kampen for at få sine kolleger på dressurbanen til at bære hjelm

Ved det internationale stævne i Frankfurt lige før jul satte den tyske landsholdsrytter Isabell Werth fokus på sikkerhed og mode, da hun red på banen i de internationale konkurrencer iført en guldfarvet sikkerhedshjelm og med matchende kjole med gyldent foer. Isabell Werth bruger nu hjelm hver eneste gang hun sætter sig i sadlen, både hjemme i træning og ved ridestævner. Isabell har otte OL medaljer, otte medaljer fra VM og 15 medaljer fra EM i sit medaljeskab, og hun har besluttet at sætte sig i føresædet, når det drejer sig om debatten, ridehjelm eller ej, og vise vejen med sit eksempel. - Som en atlet i offentlighedens søgelys, og med tanke på mit ansvar som mor og som arbejdsgiver, ser jeg forebyggelse af uheld som en af mine forpligtelser. I især dressursporten er brugen af hjelm stadig næsten et tabu, og der er et klart behov for handling, sagde Werth. Dressurbanen kan være farlig, og det blev tydeligt, da den amerikanske landsholdsrytter Courtney King-Dye i 2010 kom ud for et voldsomt uheld under træning, der har fået dramatiske konsekvenser for den nu tidligere toprytter. I kølvandet på hendes uheld er der dog skabt øget fokus på brug af hjelm især i USA, men nu forsøger Isabell Werth også at sætte fokus på brug af hjelm blandt dressurryttere i Europa. Isabell Werth har valgt uvex som sin hjelm og hun har skrevet langtidskontrakt med firmæt, der har base i Tyskland. - Den høje standard for sikkerhed og beskyttelse, komfort og optimal ventilation af deres hjelme, samt deres sortiment af klassiske, elegante design velegnet til dressur, har helt vundet mig over, forklarer Werth.

Links

Info

The European Home and Leisure Accidents Surveillance System (EHLASS) indsamler også data fra rideulykker og derved har de identificeret hvilken del af kroppen, der bliver skadet ved rideulykker. 10% af rideulykkerne resulterer i hovedskader, halvdelen af disse skader omfatter hjernerystelser i forskellig grad, og omkring 20% får også kraniebrud. En række undersøgelser viser også, at i hestesport er andelen af ??hovedskader med fatal udgang altid højt - alt for høj - mellem 57 og 83%. Og man vurderer, at hovedparten af ulykker med dødelig udgang kunne have været undgået, såfremt rytterne havde båret hjelm.
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner