Vi nærmer os Bækgaarden Horse Festival

20-06-2024 18:20

I næste uge skydes Bækgaarden Horse Festival Warm-Up i gang, der er opvarmningsstævnet til det store landsstævne, Bækgaarden Horse Festival, der bliver afholdt ugen efter. Her samles springinteresserede heste- og ponyryttere til udendørssæsonens helt store højdepunkt

Copyright Ridehesten.com
Rikke Haastrup Kristensen og Balouca Z til Bækgaarden Horse Festival sidste år. Her i den store Stutteri Ask Grand Prix, hvor der altid er garanti for en masse tilskuere. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Uge 26 og 27 er for mange lig med sommer, strandture og fejring af landets nyudklækkede studenter. Men sådan er det ikke nødvendigvis for springentusiaster. De samles nemlig på en af Danmarks største stævnepladser i Nørre Vissing ved Skanderborg for at konkurrere med deres heste og ponyer til nok et af udendørssæsonens mest populære stævner, nemlig Bækgaarden Horse Festvial

Copyright Ridehesten.com
Den flotte walber-bane på Bækgaarden. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Siden 2012 har teamet bag Bækgaarden Horse Festival ageret værter for et stort landsstævne i springning for heste hver sommer i uge 27, kendt under navnet Bækgaarden Horse Festival. For et par år siden besluttede arrangørerne bag, at det fede stævne også skulle være for C-stævne rytterne, og det blev til AB Rideudstyr Bækgaarden Warm-Up for hesterytterne og AB Rideudstyr Bækgaarden Pony Festival for pony, hvor der samles flere hundrede heste- og ponyryttere til fire dages distriktstævne i uge 26 fra den 27.-30. juni med klasser fra LB1* til MB2**. 

Copyright Ridehesten.com
Den store, flotte græsbane. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

Stor tilslutning til stævnet
Både heste- og ponystævnet er meldt udsolgt, og selvom sport og springning er i højsæde, er stævnerne på Bækgaarden kendt for at være meget mere end det. Da Ridehesten spurgte Florinda Piertese, der er medarrangør til stævnet, tilbage i maj, hvad hun troede, der gjorde at folk kommer fra nær og fjern for at ride distriktstævne, svarede hun følgende: – Vi ser ofte forældrene tage et par dages sommerferie i det østjyske og tage med til stævnet med deres børn, hvor der udover ridning er plads til campinghygge og godt samvær. Her får de gode oplevelser med børnene og deres ponyer, og for børnene er der også fokus på fællesskab og venskaber. Sideløbende med ponystævnet har vi også Bækgaarden Warmup for heste, så vi har også ofte set, at der er både en heste- og en ponyrytter i familien, der dermed kan tage afsted sammen.

Copyright Ridehesten.com
Ponyrytterne indtager Bækgaarden i uge 26. Her ses Sascha Vestergaard Levisen på Clausholm Lord Jonquil. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Nye tiltag for ponyrytterne
Enhver springentusiast kender til Bækgaarden Derby, der afholdes samme dag hvert år, nemlig lørdag i uge 27. Der stiller stævnets modigste ryttere op til at udfordre den 135 cm høje bane, der byder på udfordrende passager, når ekvipagerne skal ride ned af den høje skrænt, springe fra græs- til walberbanen og i øvrigt forcere en lang række udfordrende forhindringer. I år skal ponyrytterne ligeledes have lov at prøve kræfter med et derby. Der er nemlig AB Rideudstyr Pony Derby på programmet, som bliver afviklet i MB2**. Derudover er der arrangeret en aften i fællesskabets tegn, nemlig Ponynight præsenteret af Poulsen Horsetrucks, Nordic Rail og Kongeå Trailercenter for alle ponyrytterne med fællesspisning, foredrag og underholdning. 

Copyright Ridehesten.com
Rytterne skal blandt andet ride ned af skrænten i derby-klassen. Her er det sidste års vinder, Anne-Kristine Rie Truelsen og Quemoy KT. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

14 dage med stævne fra morgen til aften
Pony- og hesterytterne fra uge 26 når knap nok at forlade stævnepladsen, og mange af dem bliver ligeledes til en uge mere i springsportens tegn, når hestene og rytterne, der skal konkurrere i alt fra LA1* til S2**, flytter ind på stævnepladsen. Foruden nationale klasser, der starter onsdag i uge 27, er lørdag den helt store dag for ryttere såvel som publikum. Her er der nemlig traditionen tro både TG Horseboxes Derby og Stutteri Ask Grand Prix på programmet. Derbyet afholdes som skrevet i 135 cm højde, og her skal rytterne finde deres modigste side frem, når de udfordrende forhindringer skal passeres i håbet om en fejlfri runde. Grand Prix-klassen afholdes lørdag aften på den store Walber-bane, og her møder rytterne en udfordrende bane med forhindringer i 150 cm højde. Er der flere af de dygtige ryttere, der formår at klare banen fejlfrit, trækkes spændingen ud i en omspringning. 

Copyright Ridehesten.com
Sidste års Grand Prix-vinder, Martin Neergaard på Carpe Diem van de Geeneinde Z. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Der er ingen tvivl om, at springentusiaster kan se frem til 14 forrygende dage i det jyske, når Bækgaarden Horse Festival snart åbner staldene for hundredevis af heste- og ponyryttere, der glæder sig til at indtage banerne og kæmpe om sejren. 

Copyright Ridehesten.com
Anne-Kristine Rie Truelsen og Quemoy KT kunne kalde sig vinder af derby-klassen i 2023. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Se startlister for AB Rideudstyr AB Rideudstyr Bækgaarden Pony Festival her. 
Se startlister for AB Rideudstyr Bækgaarden Warm-Up her. 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen