UVM-udtagelse i dag og i morgen

27-06-2023 10:01

Bruttotruppen til UVM i dressur 2023 er indlogeret på Vilhelmsborg, hvor dommerne ser bruttotruppen i dag og i morgen for at sætte det danske hold til Ermelo

Copyright Ridehesten.com
Hoppen Quinn G under Betina Jæger Jensen. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

For en måned siden foregik den første UVM-iagttagelse på Vilhelmborg, hvor dommerne Gunilla Nyman, Christine Prip, Birthe Lyder Nielsen og berider Jens Holm Kristensen besigtigede de unge dressurheste, som er med i udvælgelsesprocessen frem mod UVM i dressur for 5-, 6- og 7-års heste i hollandske Ermelo den 3. - 6. august 2023.

Da verdensmesterskaberne afvikles i regi af WBFSH og FEI, kan kun heste registreret i avlsforbund, som er medlem af WBFSH, deltage, og det gælder i Danmark Dansk Varmblod (DV) og Trakehnerforbundet (TAF).

Den endelige udtagelse foregår i dag tirsdag og i morgen onsdag på Vilhelmsborg med samme dommerstab. Tirsdag begynder bedømmelserne kl. 13.30 og onsdag kl. 08.30, hvor ekvipagerne skal ride samme programmer som ved første udtagelse.

Copyright Ridehesten.com
Den danske hingst Svanegaardens Sick-Sack. Foto: Lilyforado.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

De deltagende ekvipager er den samme bruttotrup som ved første iagttagelse, og denne gang ligeledes med deltagelse af spanske Sergio Morón Basoco og den af hans DV-heste, som han sidste år vandt det spanske 4-års mesterskab med, Svanegaardens Sick-Sack e. Secret/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Stutteri Svanegaarden v/ Anna Marie Nielsen og Egon Molin i Brønderslev)

Dansk dressurhesteavl har haft stor succes ved UVM i dressur i Verden og Ermelo, og det er i perioden 2008-2022 blevet til intet mindre end 20 medaljer fordelt på ti i guld, seks i sølv og fire i bronze. Disse medaljer er vundet af 19 DV-heste og en TAF-registreret hest. Dansk fødte men tysk registrerede heste har også vundet medaljer som fx Henrik Hansens opdræt Global Player, der sidste år vandt guld.

Start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Dommere og UVM-udvalgsmedlemmer fra højre: Dommere Jens Holm Kristensen, Gunilla Nyman, Birthe Lyder Nielsen og Christine Winther Prip samt udvalgsmedlemmer fra venstre: Lisette Berner, Ane Marie Jensen og Kristian Bech. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen