Ufødte føl sælges udelukkende på afstamning

06-01-2021 15:45
Avl

De fleste følkøbere vil gerne betages af et udtryksfuldt, velproportioneret og velfungerende individ, når de byder på en følauktion, selv om afstamningen også har meget stor betydning. Anderledes er det på auktioner over drægtigheder, for der sætter køber al sin lid til afstamningen

Copyright Ridehesten.com
Et følfoster i meget tidligt stadie fra befrugtet embryon til 30 dage, 65 dage og 85 dage.
Nyheden fortsætter efter annoncen

De seneste år har vi i stigende grad set udenlandske auktioner, særligt i Holland og Belgien, som sælger drægtigheder af top præstationsblod – hvad enten det er af dressur- eller springafstamning. For nyligt havde det engelske dressurstutteri Mount St John salg af bl.a. drægtige hopper.

Under sloganet 'Born to perform' markedsfører den hollandske auktion Global Dressage Auction sig med salg af ufødte føl, hvis kostbare mødre ikke selv bærer dem.

Føllene bæres af rugemødre og er overvejende skabt ved hjælp af embryo transfer. Man køber et ufødt føl og har derfor heller ikke noget garanti for folingens forløb eller resultat.

Når man ikke kender køn på fosteret og ikke har anden garanti for type og bevægelser, end hvad afstamningen giver løfter om, så skal der noget af en afstamning til.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er der så til gengæld også på den aktuelle kollektion, der bl.a. byder på en drægtighed fra donorhoppen Zinith, som også er mor til hingsten Jovian, der med Andreas Helgstrand vandt UVM-guld som 5-års, og her er faderen tophingsten Revolution, der ligeledes med Andreas Helgstrand vandt UVM-guld som 5-års.

Et andet eksempel er en drægtighed fra donorhoppen Frau Pigge, der er helsøster til Matthias Alexander Raths Grand Prix-hingst Foundation, der også selv er far til mange topheste. Det fædrene ophav til dette ufødte føl er den eftertragtede unghingst So Unique, der er efter Sezuan og spås en stor fremtid.

Copyright Ridehesten.com

 

 

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen