Udtalelse om brug af heste i sport

15-03-2023 15:19

Annika Knudsen Lorentsen

I Dansk Ride Forbund har man noteret sig Det Dyreetiske Råds ”Udtalelse om brug af heste i sport”, og det er en udtalelse man vil forholde sig til

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Ride Forbund har på deres hjemmeside offentliggjort følgende udtalelse:

"Det Dyreetiske råd, der har eksisteret siden 1991, har til opgave at følge udviklingen indenfor dyrevelfærd og ud fra en etisk vurdering rådgive fødevareministeren ved fastsættelse af regler om dyrevelfærd og etik. I forbindelse med Det Dyreetiske Råds udarbejdelse af ”Udtalelse om brug af heste i sport”, har både DRF’s formand Ulf Helgstrand og DRF’s veterinærkonsulent Mette Uldahl bidraget med viden og fakta.

Dansk Ride Forbund vil nu igangsætte en intern arbejdsproces, hvor vi forholder os til Rådets overvejelser og konkrete anbefalinger, lige som vi ser frem til at drøfte udtalelsen med branchens øvrige organisationer i Forum for Hestevelfærd."

Konklusionen fra Det Dyreetiske Råd lyder blandt andet:

Nyheden fortsætter efter annoncen

"Det Dyreetiske Råd finder det ikke i sig selv problematisk, at heste anvendes til et formål som sport, men Rådet bemærker, at anvendelsen til sportslige formål indebærer en risiko for, at heste presses og begrænses på måder, der kan kompromittere deres velfærd. Rådet mener, at der er behov for at sætte mere fokus på, hvordan heste kan anvendes til sport samtidig med, at deres velfærd i højere grad prioriteres og tilgodeses. Rådet vurderer derfor, at praksis og traditioner omkring hestesport skal evalueres set i lyset af den viden, der er om hestes adfærd og velfærd i dag samt tidssvarende normer for hold og brug af dyr."

Læs hele udtalelsen fra Det Dyreetiske Råd her.

 

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen