Udfra forudsætningerne er det super

07-09-2024 17:08

De afsluttende Grand Prix Kür-finaler i paradressur ved PL i Paris 2024 er blevet redet i dag i alle fem grader, hvoraf Danmark har deltaget i grad II og III

Copyright Ridehesten.com
Foto: FEI
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter at have mistet Danmarks stærkeste kort i konkurrencen, den dobbelte PL-guldvinder fra Tokyo, Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill, fordi hoppen havde fået transportsyge, har det været et noget svækket dansk hold, og set i det lys er det tilfredsstillende for Danmark med en ottendeplads  i holdkonkurrencen, der blev afviklet i går.

Ikke desto mindre har de øvrige danske ryttere præsteret særdeles godt. Det gælder grad IV-rytteren Pia Wulff Jelstrup, grad III-rytteren Karla Dyhm-Junge såvel som grad II-rytteren Katrine Kristensen. Sidstnævnte vandt i onsdags individuelt sølv.

I dag har Katrine Kristensen redet kürfinalen, hvor hun trods en flot præstation ikke nåede op på podiet. Hendes 16-årige dansk varmblodsvallak Gørklintgårds Quater e. Quaterback/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Jørgen Ravn) var lidt tændt i dag og blev lidt påvirket allerede på opvarmningsbanen, da der blev klappet af foregående rytteres point. Der indløb en taktfejl i skridt, og Quater sprang i galop i den fri trav. Det kostede podiepladsen, og Katrine endte på en fjerdeplads.

Landstræner Astrid Gemal var begejstret og udtalte til tv-journalisten: – Det er verdensklasseridning! Hun starter overlegent sine med traverser, og hun kommer rigtig godt i gang. Quater blev lidt for frisk, men det er fænomenalt arbejde af Katrine.

Katrine selv fortalte: – Jeg er super tilfreds. Der var lidt meget hest at sidde på derinde i dag, og der er meget power i ham, når han tænder op. Derfor kom der nogle spændinger og et fejl. Jeg er så lettet og meget glad for det her mesterskabt og det, jeg har kunnet præstere indtil videre.

Guldet gik til amerikanske Fiona Howard med Diamon Dunes e. De l'Or, mens sølvet gik til engelske Gerogia Wilson med Sakura e. Supertramp, og tyske Heidemarie Dresing med Dooloop e. Dressage Royal/ Rouletto tog bronzepladsen lige foran danskeren.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den danske grad II-rytter Karla Dyhm-Junge er med sine 21 år den yngste pararytter ved PL i Paris. Hun rider dansk varmblodshoppen Miss Daisy e. De Noir/ Blue Hors Future Cup (opdr. Marianne Brinck Stengaard) og leverede i dag et rigtig godt ridt, hvor hun startede ud med rigtig god energi og en hest, der var godt under hjælperne og gik med godt sving i et godt tempo. Alt i alt en meget flot tur, og hun slutter på en sjetteplads.

Landtræner Astrid Gemal kunne ikke være mere tilfreds: – Det er skide godt af en 21-årig at kunne ride sådan i dette forum og uden fejl. Jeg synes, det flød rigtig godt for hende, og hun lykkes med det, vi har arbejdet på, nemlig at ride i en lidt mere lukket form. Hun kan blive en verdensstjerne!

Landstræneren runder af med en bemærkning om hele den danske deltagelse ved PL 2024 og siger: – Udfra forudsætningerne er det super.

Karla understregede i et interview, hvor træls det har været at mangle Tobias Thorning Jørgensen på holdet og fortalte samtidig, at han bare har været en kæmpestor støtte for hele holdet og har været med til at opretholde den positive ånd. Hun er også tilfreds med sin egen præstation og det resultat, hun opnåede: – Det er massivt talent, vi har her, så bare det at være med er fantastisk

I grad III gik guldet til amerikanske Rebecca Hart med Floratina e. Fidertanz, men hollandske Rixt van der Horst og Royal Fonq e. Fürst Fohlenhof tog sølv, og briten Natascha Baker vandt bronze med Dimaggio-datteren Dawn Chorus.

Resultaterne fra PL.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner