Truelsen: – Jeg gav fuld speed

08-03-2024 14:58

Mille Albinus Hjermitslev

Det blev til dansk triumf i dagens højeste springklasse med tre danskere i top-5 og en sejr til Anne Kristine Truelsen. Hør hende fortælle om omspringningen og det, der var hestens første 150 cm klasse

Copyright Ridehesten.com
Anne Kristine Truelsen og Quemoy KT. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fredag morgen i Jyske Bank Boxen i Herning har budt på international springning på absolut topniveau. Hele 94 ekvipager var til start i den 3-stjernede 150 cm klasse, der også gav point til verdensranglisten. Banebyggerteamet havde bygget en krævende bane, hvor blandt andet en linje med en vandgrav ud af hjørnet efterfulgt af et dobbeltspring udfordrede mange af rytterne. Alligevel blev det til 20 fejlfrie runder, hvilket også vidner om kvaliteten af de startende heste og ryttere. Vinderen af klassen skulle findes blandt de fejlfrie ryttere efter en omspringning på tid.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Billy Matador. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Første danske rytter i omspringningen var Andreas Schou og Billy Matador e. Billy Mexico/ Animo, der lagde pres på de resterende ryttere med en hurtig og fejlfri runde. Han holdt føringen, indtil den næste danske rytter skulle på banen. Det var dog tydeligt, at Anne Kristine Truelsen, ridende på Quemoy KT e. Quidam's Rubin/ Saccor, havde tænkt sig at forsøge at slå tiden. Mens publikum holdt vejret skar de hjørnerne af og fløj over sidste spring. Da stod det klart, at det var lykkes at skære mere end to sekunder af tiden. 

Se Truelsens omspringning i videoen nedenfor. 

Næste dansker i omspringningen var Zascha Nygaard Lill og Calato 9 e. Chambretto GT/ Contendro, der gav det et hærderligt forsøg. Det blev dog tydeligt, hvor hurtigt Truelsen havde redet, for selvom Nygaard Lill red en meget hurtig omspringning, nåede hun stadig ikke tæt på tiden. Hun var dog den, der på det tidspunkt var tættest på. Hun endte som nummer tre efter hollandske Henk Frederiks og Impian D e. VDL Bubalu/ Lux Z, der sneg sin ind på andenpladsen. 

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Lill og Calato 9. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fjerdepladsen gik til tyske Lennert Hauschild og Chino 29 e. Cellestial/ Leo Von Faelz, mens Andreas Schou endte som nummer fem.

Schou var dog ikke til stede under præmieoverrækkelsen, da han måtte skynde sig over til en anden hal, hvor han skulle være testrytter i unghestechampionatet. 

Klassens resultat. 

Hør Anne Kristine Truelsen fortælle om sin lynhurtige omspringning i videoen nedenfor. – Jeg gav den fuld speed, fortæller hun blandt andet. 

Lørdag kulminerer de 3-stjernede klasser med Stutteri Ask 150 cm Grand Prix til minde om Bo Bak Andersen. Det er den nyligt afdøde banebygger Bo Bak Andersen, der har bygget banen til Grand Prix'en, og det vil derfor blive den sidste internationale klasse, som Bo har bygget. 

Start- og resultatlister. 

Copyright Ridehesten.com
Anne Kristine Truelsen og Quemoy KT. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner