Tre dressurbetonede guldmedaljehopper

27-08-2017 18:52
Avl

Det var en yderst imponerende finalering for dressurhopper, som publikum blev præsenteret for ved Dansk Varmblods Equsana Eliteskue i dag. Tre fremragende hopper blev tilkendt opdrættermedalje i guld og heraf udpegede dommerne Årets Dressurbetonede Hoppe 2017

Titlen Årets Dressurbetonede Hoppe 2017 tilfaldt kat.nr. 40 Skovens Tzarina e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Kirsten Bjerregaard og Jens Lund Pedersen). Denne yderst betagende sportsmodel af en dressurhoppe er halvsøster til den kårede hingst og nordisk mester i dressur i år, Skovens Rafael, og bag dem ligger elitehopper i fire uafbrudte generationer.

Skovens Tzarina er endnu et fantastisk eksempel på, at en handel på Elitefølauktionen kan være en klog investering. Hun blev nemlig erhvervet af Helgstrand Dressage i 2014 og har sidenhen udviklet sig til smuk, vellinjeret og meget lovende ung dressurhest. Dommerne beskrev denne hoppe som en meget funktionel og velrejst, ædel  hoppe med flotte kropspartier og en kraftfuld og rummelig og  trav samt en helt prima galop med kæmpe store galopspring med super tretakt. Hoppen blev tildelt flere 10-taller, bl.a. for type, sadelleje og galop.

Copyright Ridehesten.com
Straight Horse De Milla redet af Mette Sejbjerg Jensen.

Opdrætteren af sidste års dressurbetonede hoppe, Mogens Pedersen, der står bag Straight Horse ApS, havde igen i år et opdræt i finaleringen, nemlig kat.nr. 21 Straight Horse De Milla e. De Niro/ Blue Hors Zack, hvor moderen er søster til Grand Prix-hingsten Zonik. Denne smukke, feminine og atlestiske hoppe blev naturligvis også tildelt opdrættermedalje i guld. Dommerne betegnede hoppens bevægelse som fremragende, kraftfuld, elastisk og smidig med meget stærk bagbensaktion. Hun fik topkarakteren 10 for bl.a. type og trav.

Der var også opdrættermedalje i guld til Kurt Gosmer for at have avlet kat.nr. 30 Queenparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano. Hun er ud ud af en succesfuld hoppestamme, der bl.a. har produceret en tidligere årets dressurbetonede hoppe. Dommerne betegne denne store hoppe som højtstillet og med store, åbne kropspartier, stærke lemmer, en kraftfuld bevægelse og ikke mindst en helt prima galop. Hoppen blev belønnet med 10 for galop og sadelleje. Moderen til denne hoppe er opdrættet af Kirsten Bjerregaard og Jens Lund Pedersen, som også har opdrættet Skovens Tzarina.

Udover de tre guldmedaljehopper talte den dressurbetonede afdeling otte sølvmedaljehopper og 19 bronzemedaljehopper. Man kan læse meget mere om Dansk Varmblods Equsana Eliteskue i det kommende nummer af magasinet Ridehesten.

Copyright Ridehesten.com
Queenparks Wendy redet af Søren Wind.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen