Træn din mentale tilstand

08-08-2019 07:16

Mentaltræning er blevet mere brugt de seneste år, men der er sikkert stadig mange, der ikke helt er med på, hvad det er, eller hvilket udbytte man får ved mentaltræning

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

En forudsætning for at få en gevinst ud af mentaltræning er, at du er åben overfor at arbejde med dig selv. Både dine svagheder og dine styrker. 

Kend din komfortzone
Det er vigtigt, at du kender din komfortzone. Komfortzonen er det stadie, du befinder dig i, når du laver ting, som ikke fremkalder "nerver", altså ting som sidder på rygraden, og som du er tryg ved. Man kan snakke om tre zoner, hvor komfortzonen er den første, dernæst kommer udviklingszonen, hvorefter du bevæger dig ind i farezonen. Farezonen er der, hvor alle kroppens alarmer ringer, her har du svært ved at holde fokus. Det er super vigtigt, at du finder ud af, at der ikke sker noget ved at bevæge dig ud i ting som er nye, og som kan virke farlige. Det er på den måde, at du udvikler dig selv og på den måde, du tør udfordre dig selv mere og mere. For når du oplever, at du kan lege med de lidt "farligere ting", uden der sker noget ved det, bliver du mere og mere modig, og så bliver det ukendte ikke så farligt. Leg både med det, der føles tryg og det, der giver sommerfugle i maven.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Træd udenfor din komfortzone til daglig
Selvom det måske er nemmere at befinde dig et sted mentalt, hvor du er helt tryg, og hvor du føler, at du har helt styr på tingene, er det nødvendigt at udfordre dig selv, hvis du ønsker, at der skal ske en udvikling.

Har du en ambition om at blive bedre? Så er mentaltræning et skridt i den rigtige retning. Vi har samlet en række tips til mentaltræning, i denne måned udgave af magasinet Ridehesten, i samarbejde med mentaltræner Anja Nielsen fra Powermind Academy.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner