Total dansk dominans i Verden

07-08-2015 14:19

Britt Carlsen

UVM Verden - Det er næsten helt uvirkeligt og en gigantisk succes for dansk avl: I dag sejrede avlshingsten Sezuan med stor margin i kvalifikationen for 6-års og dermed har vi nu fire danske UVM sejre i bagagen ved dette verdensmesterskab

Først sejrede Carina Nevermann-Torup på guldmedaljehoppen Sirikit i den indledende klasse for 7 og 8-årige tidligere UVM deltagere. Så sejrede Allan Grøn og Zick Flower foran Jan Møller Christensen og Rossetti i finalen for 7-årige heste. I går gik Fiontini og Severo Jurado Lopes helt til tops og sejrede i kvalifikationen i 5-års klassen og i dag satte tyske Dorothee Schneider trumf på ved at sejre med sidste års guldvinder Sezuan efter et ridt i nærmest opvisningsstil. Der er god grund til at lykønske de danske avlere og forbundet med de fremragende resultater her i Verden.

Lad det være sagt med det samme, kvaliteten af 6-års holdet stod slet ikke mål, med den fremragende kvalitet vi så i 5-års kvalifikationen i går. Der var også klassen igennem noget snak og uro på tilskuerpladserne, men da Dorothee Schneider red Sezuan ind på banen myldrede publikum til på begge kortsider, og så blev der helt stille på stadion. Den mørkebrune hingst var dybt koncentreret om ogaven og han imponedere med stort løft og taktfaste bevægelser. Med galoppen som et absolut højdepunt (9,8) i et ridt, som ellers bar præg af stor kvalitet, red Dorothee op ad midterlinjen i trav mod den afsluttende parade. Så kunne publikum altså ikke holde deres begejstring tilbage, de begyndte at klappe og huje inden hingsten blev redet ind i paraden. Det tog han nu helt roligt, og man forstår godt Dorothee da hun rakte begge arme i vejret og mimede wow!
Når man har set hingsten bevæge sig, så ved man også, at Dorothee har endnu et gear i trav, som hun kan gøre brug af i finalen, såfremt det skulle blive nødvendigt. Som skrevet tidligere i dag fik parret: 9,5, 9,0, 9,8, 9,5, 9,8 og en total på hele 9,52 points. 

Andenpladsen gik til hannoveraner-hopen Danza e. Dimaggio redet af Julia-Katharina von Platen til 8,98 points foran DSP Belantis e. Bennetton Dream redet af Beatrice Buchwald til 8,90 points. Af kvalitet kom elegante Belantis tættest på Sezuan, men hingsten havde problemer med begge sine changementer, og det koster i ridelighedskarakteren. 
Ingen af de øvrige Dansk Varmblods repræsentanter kom direkte i finalen, men må en tur omkring B-finalen i morgen lørdag. Næstbedste danske hest blev Marburg's Zardetto e. Blue Hors Zack redet af tyske Ferdinand Fisch til en 21. plads lige fulgt af Helene Melsen/Adrenalin Firfod og med Selina Hundstuen Solberg/Atterupgaards Caprirossi på 25. pladsen. 

Regnen silede i øvrigt ned over pladsen stort set hele dagen, og gjorde det til en plage for både heste, ryttere og tilskuere, også fordi tordenen rullede over himlen og enkelte ryttere var så uheldige, at de red i voldsomme regnskyl. Se resultatet af klassen her. 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen