Tog hestene ind i sikkerhed i huset

14-11-2022 15:31

Trine Askjær-Jørgensen

– Ja, det gjorde jeg, sådan skriver Lise Madson på sin Facebook-side. Eftersom orkanen Nicole var sat til at ramme lige præcis der, hvor hun bor i Florida, USA, tog hun simpelthen sine heste med indenfor i huset, så de kunne være i sikkerhed

Copyright Ridehesten.com
Lise Madsons heste står her inde i hendes stue. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Onsdag i sidste uge ramte orkanen med navnet Nicole østaten Bahamas sydøst for Florida i USA, og torsdag nåede den så til Floridas kystlinje. Senere torsdag og fredag ramte orkanen Nicole så delstaterne Georgia, South- og North Carolina i USA.

Da orkanen Nicole var sat til at ramme præcis det område, hvor amerikanske Lise Madson boede, flyttede hun simpelthen alle sin dyr indenfor i sit hus. Som hun skrev på sin Facebook-profil:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Ja, det gjorde jeg. Da orkanen Nicole nærmede sig os, sikrede jeg mig, at ALLE mine dyr var inde i mit sikre hjem sammen med mig. Jeg har ikke nogen lade eller stald bygget endnu, kun midlertidige skure, så jeg var nødt til at sikre mig, at mine heste var sikret lige så godt som mig selv. Derfor tog jeg dem indenfor i stuen. Den eneste udfordring var at agere anstandsdame for en hingst og en hoppe hele natten. Jeg er taknemmelig for at godt tag og orkanvinduer og -døre. Huset tog ingen skade, og vi var alle i sikkerhed.

I de områder af USA, der ofte rammes af orkaner, skal staldene været bygget til at kunne klare vejrforholdene, ellers er anbefalingen, at hestene skal gå ude, da det er bedre, end at de står i en stald, der kan brase sammen. Da Lise kun har boet et års tid på ejendommen i Florida, har hun endnu ikke fået bygget en permanent og sikker stald til hestene. Og eftersom hendes hus er modstandsdygtigt i det voldsomme vejr, så gav det bare mening at tage hestene med indenfor. Det er dog ikke bare helt lige til, som de fleste nok kan regne ud.

I videoen her deler hun sine overvejelser omkring det:

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen