To plage formodentlig dræbt af ulve

19-06-2020 12:20

Marie Helene Rigård Rohleder

To hannoveraner plage i Tyskland er blevet fundet dræbt. Alt peger på, at det er et ulveangreb, lyder det fra tysk ulvekonsulent 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

I Nienburg i Tyskland er to hannoveraner plage blevet fundet dræbt. De to heste var en del af en større flok, som var sluppet ud af deres fold, da de formodentlig blev angrebet af ulvene. Den første plag var fundet død på en mark, og den anden blev fundet død i en grøft 300 meter fra marken. Det skriver det tyske ridesportsmedie St. Georg. 

Den tyske ulvekonsulent fra regionen Hubert Wichmann udtaler, at det med stor sandsynlighed er et ulveangreb, som er skyld i de to døde heste. Hestene har tydelige bidemærker i halsen og på for- og bagpart, som tyder på et ulveangreb. 

De fleste tidligere ulveangreb har kun omfattet ponyer og føl, men hestene i Tyskland her var omkring et år gamle, og derfor af en hvis størrelse. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I regionen Nienburg, hvor hesteflokken er fra, er der registreret en ulveflok med en alfaulv kaldet GW 717. Den ulveflok har været særdeles effektiv til at nedlægge får, lam og tidligere har flokken også dræbt et lille islænderføl. Det vides dog ikke, om det er den samme ulveflok, som har været på spil igen. Det skal yderligere undersøgelser vise, skriver St.Georg. 

Kilde: St.georg.de 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen