Tårer på podiet og idioter på banen

25-08-2019 17:19

Britt Carlsen

På flere måder blev afslutningen på EM i springning i Rotterdam en speciel oplevelse. Der blev vist absolut topsport, og unge Martin Fuchs vandt guld, da Ben Maher tabte det på næstsidste forhindring, og så forsøgte demonstranter at chikanere den hollandske rytter

12 ryttere mødtes i et drabeligt slag om de individuelle medaljer. De tyske ryttere Marcus Ehning/Comme Il Faut og Simone Bum/DSP Alice brillerede med fejlfrie ridt, men det var for sent i forhold til at sikre medaljer. De var begge et nedslag fra podiet. Svenskerne Peder Fredricson og Henrik von Eckermann røg ud af medaljekampen i trekombinationen. Med en tidsfejl sikrede belgiske Jos Verlooy og Igor e. Emerald van't Ruytershof bronze efter et pragtridt, og han kunne så bare se sine nærmeste konkurrenter på banen. 

Copyright Ridehesten.com
Guldvinder Martin Fuchs og herlige Clooney.


Sidste år vandt den nu 27-årige schweiziske rytter Martin Fuchs sølv ved VM, i dag producerede han sin femte fejlfrie runder her ved EM. I første runde af den individuelle konkurrence råbte han høj for at motivere Clooney e. Cornet Obolensky til at springe vandet, og det gjorde den smukke skimmel. Han satte ikke en hov forkert i finalen, og det satte Englands Ben Maher under voldsomt pres. Ben vandt guld ved EM i Herning, men i dag måtte han tage til takke med sølvet, da han og Explosion W e. Chacco-Blue ramte den næstsidste forhindring. 

Som man kan læse i en nyhed tidligere på eftermiddagen, så red både Søren Møller Rohde/Todt un Prince Ask og Kim Kristensen/Albert K med i første runde af den individuelle finale. De klarede banen med et og to nedslag samt tidsfejl og det var et mere end godkendt resultat på den vanskelige bane. Læs nyheden HER

Se resultatet HER

Copyright Ridehesten.com
Et "vegan strike" midt under hollandske Marc Houtzagers ridt fik publikum til at bue højlydt, dommerne lod Marc fortsætte mens banepersonalet løb de to demonstranter op. Der var stående jubel til Marc, da han red over målstregen med en tidsfejl.

Læs meget mere om EM i Rotterdam i magasinet Ridehesten

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen