Stutterier i søgelyset hos SKAT

29-03-2015 07:58

SKAT har for indeværende særlig fokus på deltidslandbrug, herunder stutterier 

Copyright Ridehesten.com

Hvert år udarbejdes der en såkaldt indsatsplan hos SKAT, hvor man nærmere definerer hvilke områder, der i skatte- og afgiftsmæssig henseende skal tildeles særlig opmærksomhed. Et af områderne, der er udpeget som et indsatsområde, er deltidslandbrugene, hvor der skal foretages en nærmere vurdering af, hvorvidt der er tale om et erhvervsmæssigt drevet deltidslandbrug, eller der er tale om en hobbyvirksomhed i skattemæssig henseende.

Det har ofte stor økonomisk betydning, såfremt et stutteri ikke anerkendes som værende en erhvervsmæssig virksomhed i skattemæssig henseende. Eksempelvis vil der ikke længere være adgang til fradrag for underskud, ligesom adgangen til at afløfte moms ligeledes kan mistes.

Typisk lægger man fra SKATs side afgørende vægt på forudgående års underskud og bruger det som en indikation for, at der heller ikke fremadrettet vil kunne opnås et rimeligt driftsresultat.

Der er imidlertid også en række andre forhold, der skal inddrages ved vurderingen af rentabiliteten. Der kan således være gode grunde til, at stutteriet i en periode har været underskudsgivende. Stutteriet kan eksempelvis have befundet sig i en opstartsfase eller en midlertidig omlægningsperiode, hvilket der skal tages højde for ved rentabilitetsvurderingen. Også værdistigningen på besætningen skal inddrages ved vurderingen af rentabiliteten i stutteriet.

I et kommende nummer af magasinet Ridehesten ser vi nærmere på sagen, og ruster vores læsere til mødet med en henvendelse fra SKAT.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen