Stutteri Ask Trophy i weekenden

17-01-2024 18:17

Trine Askjær-Jørgensen

I den kommende weekend tages der hul på årets første turnering, Stutteri Ask Trophy, hvor Riders Cup vil være værter for den første kvalifikation for U18- og U25-ryttere i springning. Turneringen løber over to kvalifikationsrunder og slutter med en finale på Stutteri Ask

Copyright Ridehesten.com
Den smukke hal på Stutteri Ask danner i marts rammen om finalen i Trophy-turneringen med samme navn. Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I weekenden går det løs med den første kvalifikationsrunde i Stutteri Ask Trophy, der er en landsdækkende turnering for children-, kat. 1- og kat. 2-ponyer, U18- og U25-ryttere på B-niveau. Den er lanceret i et samarbejdet mellem Dansk Ride Forbund og Stutteri Ask, og ideen med turneringen er at udvikle og fremme den danske ungdomselite i springning.

Turneringen er for de unge ryttere, så de kan forberede og dygtiggøre sig frem mod et internationalt niveau og få de bedste forudsætninger for bl.a. udtagelse til internationale stævner. Derfor vil landstrænerne også observere rytterne gennem turneringen, inden de udtager til bruttogruppere.

Landstrænerduoen, Bo K. Møller og Ulrik Kjær, fortæller om baggrunden for turneringen:

– Det er tænkt som en måde at følge de unge ryttere hen over vinteren. Vi får især godt kendskab til junior-, pony- og children-rytterne. Ungrytterne kender vi som regel ret godt, men også her kan der komme en ny ind fra højre. Måske en som har fået ny hest eller har haft en langsommere udvikling – der er mange faktorer, som spiller ind.

Begge landstrænere er begejstrede for turneringen og den store tilslutning til den. Det giver nemlig flere fordele at samle rytterne i én turnering: – Det er en kæmpe fordel at se dem ride mod hinanden og på den måde skabe et godt sammenligningsgrundlag. Vi kan se, at turneringen bidrager til den udvikling, vi arbejder for i springsporten, fortæller Bo og Ulrik.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Turneringen afvikles til B-stævner og består af to kvalifikationsstævner og en finale, men når Stutteri Ask Trophy-turneringen skal afvikles i år, vil første kvalifikation blive delt op. Det betyder, at Holte Rideklub afholder pony- og childrenklasserne, mens Riders Cup har påtaget sig opgaven at afholde U18- og U25-klasserne. Anden kvalifikation afvikles i uge syv hos Scandinavian Jumping Tour i Odense og er for alle kategorier.

Runderne finder sted:

1. kvalifikation: Uge 3 – U18 og U25, Riders Cup
1. kvalifikation: Uge 4 – Pony og children, Holte Rideklub
2. kvalifikation: Uge 7 – Alle kategorier, Scandinavian Jumping Tour i Odense

Finalen afvikles indendørs hos Stutteri Ask i Martofte på Fyn i uge 12.

Læs om bestemmelser for Stutteri Ask Trophy 2024 m.m.

/Dansk Ride Forbund

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen