Stinna Tange nomineret til Intet er umuligt-prisen

13-12-2018 10:31

En helt ny sportspris ser dagens lys ved den årlige sportsgalla ”Sport 2018”. Intet er umuligt-prisen er det specielle navn til den nye pris, som hædrer opnåelsen af det umulige og den gives til en eliteatlet, som har trodset alle odds og kæmpet ekstraordinært hårdt for at nå et stort resultat

Copyright Ridehesten.com
Stinna Tange vandt for to år siden Kulturministerens Handicapidrætspris

Det kræver noget helt specielt at komme i verdenstoppen i en sportsgren. Hvis man samtidig så enten har fysiske forudsætninger imod sig, ikke har de optimale fysiske rammer, traditioner eller bredde i Danmark at læne sig op af, eller ganske enkelt har oplevet en alvorlig skade, ulykke eller andre skelsættende begivenheder i sit liv, gør det vejen til verdenstoppen inden for eliteidræt ekstra svær. Og i nogle tilfælde så svær, at det nærmest synes umuligt.

Men en særlig gruppe af danske elitesportsfolk trodser hvert år alle odds, kæmper ekstraordinært hårdt og vedholdende for at markere sig i verdenstoppen inden for netop deres sportsgren. Det er disse atleter, som den helt nye sportspris, Intet er umuligt-prisen, fremover vil hædre hvert år ved sportens årlige gallafest ”Sport 2018”.

Team af danske eliteatleter
Bag prisen står Toyota i Danmark, DIF og Team Danmark. Toyota er global olympisk og paralympisk toppartner og har i Danmark dannet et såkaldt Team Toyota bestående af danske eliteatleter, der hver især jagter deres umulige.

"Toyota ønsker at påvirke folks liv i positiv retning. Vi er som mobilitetsvirksomhed dedikeret til at hjælpe mennesker over hele verden til at bevæge sig gennem livet, overvinde forhindringer og opnå deres mål og drømme. Sportsfolkene på Team Toyota er levende eksempler på, at det rent faktisk kan lade sig gøre at opnå det, der kan synes umuligt. Med den nye sportspris vil vi sætte endnu mere fokus på dét at forfølge sit umulige og gennem prisen hvert år hædre den danske atlet, som er årets største inspirationskilde,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

Tre nominerede
Tre kandidater med hver deres vidt forskellige historie er nomineret til den første udgave af Intet er umuligt-prisen. Den 24-årige rytter Stinna Tange Kaastrup, der er født uden begge ben, kandiderer til den ærefulde pris efter et fantastisk år. Hun blev verdensmester for første gang her i 2018 og er med i opløbet om at blive Årets Atlet i det internationale rideforbund, hvilket er den foreløbige kulmination på en karriere, som ingen troede mulig, da hun uden begge ben som syv-årig begyndte til ridning.

Anden kandidat er ishockeyspilleren Lars Eller, der i år med sin klub Washington Capitals vandt verdens største ishockeyturnering, den amerikanske NHL, og endda satte den afgørende scoring ind i sidste finalekamp, så han med sin klub kunne løfte et af de mest prestigefyldte trofæer i verden, Stanley Cup-trofæet. Han er den første danske Stanley Cup-vinder i historien og den imponerende bedrift skal ses i lyset af, hvor få ishockeyspillere der findes i Danmark.

Tredje og sidste nominerede til Intet er umuligt-prisen er sejleren Christian Peter Lübeck, der i februar kom ud for en meget alvorlig ulykke, da han under sidste sejlads ved et stævne i New Zealand røg i vandet og fik skåret sit ben op af roret. Han blev hurtigt reddet op, hasteopereret og genoptrænede flere måneder, så han i juli kunne deltage ved EM i den olympiske bådklasse Nacra – og endda sikrede sig bronze.

”Eliteatleter er ofte gjort af et særligt stof. De er ambitiøse, målrettede og dedikerede, og der findes utallige eksempler på atleter, som formår at kæmpe, selv når det ser sværest eller endda umuligt ud. Alle tre kandidater er fornemme eksempler på, hvordan det kan lade sig gøre at nå toppen, selv om udgangspunktet er vanskeligt, eller de møder voldsom modgang undervejs på vejen til verdensklasse. Jeg glæder mig meget over, at Toyota har valgt at sætte fokus på netop det aspekt i Intet er umuligt-prisen,” siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

Vinderen af den første udgave af Intet er umuligt-prisen 2018 modtager 75.000 kroner.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen