Startlisterne til Word Cup i Herning er klar

09-10-2024 06:37

Mange hesteentusiaster tæller dage, før de igen kan tage plads i Jyske Bank Boxen, når FEI Dressage World Cup igen kommer til Herning. Nu får publikum endnu mere at se frem til, for startlisterne til næste uges spring- og dressurfest er netop offentliggjort

Copyright Ridehesten.com
Sidste års World Cup-vinder, Patrik Kittel. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Som hesteentusiast ved man godt, hvad efterårsferien skal bruges på. Traditionen tro indtager FEI Dressage World Cup-stævnet nemlig MCH Messecenter Herning fra den 16.-20. oktober, hvor nogle af verdens allerbedste ryttere tørner sammen i kampen om point til den prestigefyldte World Cup-turnering.

Publikum skal snart ikke vente mere, før spændingen bliver forløst og de første ryttere rider på banen i Herning, men nu er der altså godt nyt til de utålmodige. Nu kan man nemlig se, hvilke dressur- og springryttere, der kommer til start ved World Cup-stævnet i næste uge. Stævner rummer ikke alene den første World Cup-kvalifikation i den vesteuropæiske liga, men også spring- og dressurklasser på flere niveauer. 

Tager man et kig på de stjernespækkede startlister, er én af højdepunkterne uden tvivl World Cup-klassen, hvor der er tilmeldt 16 exceptionelle ryttere. Foruden det danske sølvvindende OL-hold bestående af Cathrine Laudrup-Dufour, Nanna Skodborg Merrald og Daniel Bachmann Andersen, er OL-reserve, Nadja Aaboe Sloth på startlisten med sin hest Favour Gersdorf e. Foundation/ Leandro (opdr. Inger-Marie Andreasen). Til at gøre OL-truppen selskab, er danske Anna Zibrandtsen til start med Quel Filou e. Quaterback/ Stedinger, ligesom Lone Bang Zindorff og Thranegaardens Rostov e. Romanov/ Diamond er til start i World Cup-klassen. 

Copyright Ridehesten.com
OL-reserve, Nadja Aaboe Sloth, kommer til Herning for at ride World Cup. Her fra sidste år sammen med Favour Gersdorf. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Det bliver dog ikke "a walk in the park" for de danske ryttere, da de får hård konkurrence fra nogle af europas absolut bedste ryttere. Blandt andet er tyske Ingrid Klimke til start, mens Holland har sendt en yderst stærk repræsentant, nemlig Marlies van Baalen. Ej at forglemme, er sidste års World Cup-vinder tilbage i Boxen med forhåbning om endnu en sejr, nemlig svenske Patrik Kittel

Copyright Ridehesten.com
Én af dem, der kommer til at give danskerne hård konkurrence, er tyske Ingrid Klimke. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Foruden den store World Cup-klasse, kan publikum også se frem til at opleve de dygtige U25-dressurryttere, når de rider på banen i Lövsta Future Challenge. Blandt dem er den danske U25-rytter, Sophia Ludvigsen, på startlisten, som var en af de ryttere, der i sidste års Lövsta Future Challenge havde stor succes. Derudover befinder hun sig lige nu på førstepladsen på FEI's U25-dressurrangliste, så her er der altså også rigtig god ridning at se frem til. 

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen er endnu en gang at finde på startlisten til Lövsta Future Cup. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Også på springbanen kan publikum glæde sig til at se de modige ryttere, når de rider på banen i lørdagens CSI3* Stutteri Ask Grand Prix Longines Ranking-klasse, hvor forhindringernes højde lyder på 150 cm. Foruden den store Grand Prix-klasse, afholdes der også Six Bar i Boxen om lørdagen, hvor en håndfuld modige ryttere og deres heste skal prøve kræfter med højdespring. 

Tager man et kig nedover startlisterne for springningen, er der heller ingen tvivl om, at der bliver springning i topklasse, når ryttere som den regerende danmarksmester for ungryttere, Caroline Knudsen, rider på banen, ligesom danmarksmester for seniorer, Søren Møller Rohde også er til start. Også her får springrytterne konkurrence til det sidste, når ekvipager fra blandt andet Tyskland, Sverige, Spanien og Holland indtager Jyske Bank Boxen og Pavo Hal M i Herning. 

Copyright Ridehesten.com
Caroline Knudsen havde et succesfuldt stævne sidste år i Herning. Her med Landlyst Callicon. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

Er du nysgerrig på de dygtige heste og ryttere, der om mindre end en uge indtager MCH Messecenter Herning, kan du dykke ned i startlisterne lige her. 

Copyright Ridehesten.com
Den regerende danmarksmester for seniorer, Søren Møller Rohde, er også at finde på startlisten. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

Kilde: World Cup Herning. 

 

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen