Thomas Bach Jensen
Danmarks første Polo Club - Danish Polo Association – DPA er en afdeling i Sportsrideklubben (SPR) - Danmarks største og ældste rideklub og har til huse ved Vallensbæk Ridecenter – 20 minutter fra København centrum. Her er der flere forskellige banemuligheder inklusiv Danmarks største græsridebane.
Danish Polo Association byder alle velkommen til at prøve kræfter med sporten. Polo er for alle aldre og kræver ingen kvalifikationer – 80% af dem, der starter er over 40 år og har aldrig redet! Kvinder og mænd kan spille på samme hold og forskellige niveauer (handicaps) kan også spille på samme hold.
Danish Polo Association er stiftet af folk, der har kendskab og egen erfaring med polo fra udlandet og som ønsker at spille polo i Danmark. Klubbens formål er derfor at udbrede kendskabet og udøvelsen af polo i Danmark. Klubben vover påstanden, at man kan få en oplevelse af at have spillet polo - uanset forudsætninger – på første introduktionsdag. Oplevelsen af at spille polo er fantastisk, fordi alle sanser og hele ens fysik er i brug. Den oplevelse vil klubben gerne dele.
Danmark har rigtig mange ryttere og hesteejere. Faktisk er Danmark det land i EU, som har flest heste pr. indbygger. Klubben vil gerne slå et slag for, at det ikke behøver at være dyrt at spille polo. Polo koster nemlig ikke mere end at holde hest og poloheste holdes ligesom Islandske heste. Polo kaldes - king of sports - sport of kings - og det skal derfor understreges, at man kan tage sporten til de højder man selv ønsker. Og selvom man hurtigt kommer til at opleve polospillet er det også en sport, hvor man hele livet igennem kan dygtiggøre sig.
Klubbens heste kan lejes og er afgørende for at give mulighed for at spille polo uden at eje egen polohest – men egne poloheste må meget gerne bruges i klubben. Poloheste er ikke så store og har et meget roligt gemyt og selv folk, der ikke bryder sig om heste, taber hjertet for disse skønne dyr.
Meget kort, spilles polo med 4 personer/heste på hvert hold. Trafikregler er spillets rygrad og er til for at sammenstød og ulykker undgås. Der spilles efter en mindre hvid bold, der rammes med en lang mallet (slags kølle) fra hesteryg. Man benytter kun højre hånd, mens venstre hånd holder tøjlerne. Bolden skal i mål (mellem to stolper) i hver ende af banen. Det er en teamsport med taktik og korrekt placering som hovedingredienser - tænk bare på elefantpolo. Dernæst kan rideevner og fart tilsættes.
Desuden vil der bliver mulighed for at bruge en dag i det grønne på at se Danmarks første Polo turnering. Internationale polohold vil 22.-23. juni dyste mod hinanden til Copenhagen Polo Open i Fælledparken i samarbejde med Wonderful Copenhagen. Der vil være alt fra kæmpe firmatelte, champagnebar og plads til tæpper, madkurve m.m. på Fælledens grønne græs. Læs mere på www.copenhagenpoloopen.dk