Søren Vallentin: I Aalborg fik vi tingene til at ske

05-04-2020 20:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Man kan nå langt med gæve nordjyder, som tør at tænke stort, fortæller berider Søren Vallentin. Han kigger tilbage på sin tid i Sportsrideklubben Aalborg, hvor byggeriet af en stor ridehal løftede klubben til et helt nyt niveau 

Copyright Ridehesten.com
Søren Vallentin foran den nye ridehal i 1990. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det var helt uhørt at bygge så stor en ridehal dengang, og vi måtte også afholde ekstraordinær generalforsamling i klubben, fordi folk var bekymret for, hvor pengene kom fra, fortæller berider Søren Vallentin, da han kigger tilbage på sin tid i Sportsrideklubben Aalborg, som i 1990 indviede en stor ny ridehal. 

På trods af bekymringerne viste den nye ridehal på Finstrupgaard sig at være en frugbar investering for klubben. Op igennem 1990'erne stod Sportsrideklubben Aalborg i spidsen for flere store arrangementer og stævner som Hingsteshow Nord, Nordjysk mesterskaber, DM i spring og dressur og mange arrangementer med særligt Dansk Varmblods region syv.  

– Vi inviterede også alle de mange hesteracer fra Aalborg Dyreskue ind i hallen, hvor de red show, og der kom snildt 6-800 mennesker på en hverdagsaften, fortæller Søren Vallentin. Han var berider i Sportsrideklubben Aalborg fra 1986-2006. 

Copyright Ridehesten.com
Søren Vallentin. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

I den tid havde han op mod 30 beriderelever i lære, og en af dem var verdensberømte Andreas Helgstrand. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Når vi tog en beslutning i klubben, så kom det til at ske. Vi var en meget aktiv klub, og nordjyderne lagde så mange kræfter og tid i klubarbejdet, at den fik bare alt, hvad den kunne trække, mindes Søren Vallentin. 

Han husker særligt tilbage på både kasserer Arne Nørgaard, som sad på pengekassen i 50 år og altid vidste, hvor hver lille 25 øre i klubben befandt sig, og den berømte cafeteriebestyrer Preben, hvor folk stod i lange køer for at få stillet sulten og slukket tørsten. 

– Jeg er vildt glad for de mange gode oplevelser, som jeg havde i Aalborg. Vi havde også et rigtig godt samarbejde med Dansk Varmblods region syv, og det var fedt at opleve, hvordan avl og sport spillede sammen i klubregi, siger Søren Vallentin. 

 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner