Skal dit føl på Dansk Varmblods følskue?

16-07-2020 11:59
Avl

Dansk Varmblods regionale følskuer afholdes i perioden 25. juli til 22. august, og har du ikke allerede tilmeldt dit føl, så kan du nå det endnu

Copyright Ridehesten.com
Følskuetiden står for døren. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dansk regi afholdes Dansk Varmblods regionale følskuer i perioden 25. juli til 16. august, og i Norge er datoen den 22. august 2020. Sidste tilmeldingsfrist er for de tidligste passeret, men det er stadig muligt at melde til i regionerne 1, 5, 7 og Norge.

Det er god træning i håndtering og læsning for føllet at komme på følskue, og det giver også en oplagt mulighed for at føllet chipmærket og taget DNA. Og så kan en følskuedeltagelse jo også være et skridt på vejen til Dansk Varmblods følauktioner, for auktionsudvalget er nemlig til stede på alle følskuerne for at besigtige føl til auktionerne.

Har man føl efter en hingst, der har en af sine første følårgange i Dansk Varmblod, så bidrager man ved fremstilling af føllet til, at avlsledelsen kan danne sig indtryk af afkom efter disse hingste, og føllet deltager i det, der kaldes "obligatorisk følbedømmelse".

Nyheden fortsætter efter annoncen

Datoer for Dansk Varmblods følskuer.

På ovenstående link finder du også oplysning om de enkelte skuepladser, om opstaldningsmuligheder, procedurer ved følskuerne og regler omkring fremstilling samt diverse tips og idéer.

 

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen