LIVE: Dansk Varmblods Krafft Eliteskue 2022

17:22 Tre dressurbetonede guldmedaljehopper: Dina Holmklit - Brandtbjergs Divya - Sparkletiní

Skal din hoppe deltage i sommerens stationsafprøvninger?

26-04-2022 06:47

Annika Knudsen Lorentsen

Avl

I Dansk Varmblods har man mulighed for at stille sin hoppe til stationsafprøvning, og hvis du skal have din hoppe med til sommerens stationsafprøvninger, så er der snart sidste tilmelding

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tørring Ridecenter v. Torben Frandsen og Frederiksværk Ridecenter v. Karin Nissen står for stationsafprøvningen af hopper i Dansk Varmblod og inden længe er der sidste tilmelding til sommerens afprøvninger. 

Hos Tørring Ridecenter afprøves hold 1 fra den 30. maj til 27. juni, mens der igen er mulighed for afprøvning fra den 12. september til 10. oktober. Hos Frederiksværk Ridecenter finder afprøvningen sted fra den 2. juni til den 30. juni. 

Fakta
Hvad er stationsafprøvning?

Stationsafprøvningen er en afprøvning af hopper i Dansk Varmblod, som foregår over 30 dage. Hoppen skal være redet minimum én måned inden indsyning. I løbet af afprøvningsperioden rides hopperne ca, 20-25 gange af træningslederens ansatte. Træningslederen bedømmer undervejs hoppernes ridelighed, samt evner i dressur- eller springdisciplinen. På afprøvningens sidste dag bedømmes hopperne endvidere af Dansk Varmblods to dommere, og hoppen har i den forbindelse også mulighed for at blive kåret, hvor afprøvningen kan føre til en tildeling af et R, som betyder, at hoppen har bestået en rideprøve.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere hoppeejere er glade for dette koncept, da det er en mulighed for at få afprøvet hoppen over længere tid og på den måde i mere rolige omgivelser. Der er flere gengangere  fra de tidligere år blandt de tilmeldte til årets stationsprøvninger, hvor der snart er sidste tilmelding.

Læs mere om sommerens stationsafprøvning i Tørring her, og i Frederiksværk her.

Læs mere om stationsafprøvning.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing