Skadet? – Brug tiden fornuftigt

09-05-2018 10:33

Camilla Tiefensee Schrøder

I det nye nummer af Ridehesten giver træner og coach Lars Mars Johansen forslag til, hvordan man håndterer en periode med ingen eller meget lidt træning, hvis rytter eller hest er uheldig at pådrage sig en skade

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det kan meget let skabe frustration, såfremt man selv eller hesten er skadet. Mange tanker dukker op om, hvornår man kan komme tilbage til at ride optimalt igen, hvor lang tid det tager at komme tilbage til samme niveau, som man havde inden skaden, og om det kan betyde noget for fremtiden.
Sådan skriver Lars Mars Johansen i sin artikel i det nye nummer af Ridehesten, hvor han kommer med gode råd til, hvordan man kan få det bedst mulige ud af en skadesperiode.

Hvis ponyen/hesten er skadet

  • Du skal selvfølgelig følge dyrlægens eller behandlerens vejledninger om, hvordan du skal passe og "arbejde" med ponyen/hesten.
  • Hvis det er din konkurrencepony/-hest, der er skadet, og du har flere ponyer/heste, du skal ride, så skab noget ekstra fokus på dem, og lav nye planer for dem i den periode.
  • Hvis ponyen/hesten har en lang skadesperiode, og du ikke lige har andre, du kan ride på, så kunne det måske være en idé at låne en pony/hest. På den måde holder ud din ridning i gang, og du kan jo faktisk også lære noget nyt med en anden pony/hest.
  • Brug tiden optimalt ved at skabe fokus på dig selv, med alt hvad der kan optimere dig, og gøre dig endnu bedre, bl.a. med fysisk-, udstræknings- og konditionstræning.
  • Udnyt også den ekstra tid, du har til rådighed, til samvær med venner, familie og evt, noget tid til afslapning med dig selv.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvis du som rytter er blevet skadet

  • Lav en plan med små delmål og målsætninger for din skade, evt. sammen med lægen eller en behandler – så du kan følge de små fremgange.
  • Find ud af, hvem der skal ride din pony/hest, hvis du ikke må ride i en længere periode. Det skaber ro i hovedet, når der er styr på det.
  • Brug tiden optimalt til genoptræning – det hjælper dig ikke kun til at komme godt tilbage, men også på din mentale tilstand efterfølgende.
  • Udover genoptræningen kan du med stor fordel også træne resten af kroppen, så du kommer endnu stærkere tilbage til ridningen.
  • Få evt. hjælp fra en mentaltræner, der bl.a. kan hjælpe med at holde følelser og fakta adskilt.

Læs mere i maj-nummeret af magasinet Ridehesten, hvor Lars Mars Johansen også kommer med gode råd til forebyggelse af skader.

Se også, hvordan verdens nummer to, Kent Farrington fornylig kæmpede sig tilbage fra sin skadespause med målrettet træning.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner