Simone Hoppe: Ægte rideglæde udspringer af god kemi mellem hest og rytter

28-05-2018 09:31

Helle Kristensen

For Simone Hoppe handler den gode ridetur ikke om, hvorvidt hun rider på en islænder eller på en varmblodshest. 
Den gode ridetur er ikke defineret af blodlinjer, afstamning eller forben der spjætter op mod mulen. Glæden ved ridning kommer indefra og fra en følelse af at hun og hesten arbejder sammen

Copyright Ridehesten.com
Simone på sin nye hest Hajax... En Lusitano der elsker at arbejde, og helst ikke vil have andre på ryggen end Simone.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Simone var ikke særligt gammel, da hun første gang stiftede bekendtskab, med den mavefornemmelse der ofte dukker op, når ALT bare spiller mellem hest og rytter, og samarbejdet går op i en højere enhed. Bekendtskabet kom til hende via en Lippizaner. En hest der i den grad var med til at forme hende som rytter, og som hun den dag idag ,stadig tuder når hun ser.
En der dannede grundlaget, for den tilgang Simone har til ridning idag.

Simone er faktisk helt grundlæggende et klassisk eksempel på, at med passion følger ofte store bedrifter. 
Hun er ikke uddannet berider. Hendes forældre har aldrig købt en dyr hest til hende, og som underviser er hun grundlæggende ligeglad med om hendes ryttere rider på en lidt for tyk fjordhest eller en dyrt indkøbt lærehest. Hendes eneste fokus er, at kemien mellem hest og rytter skal være god.
Med dette som udgangspunkt har Simone formået at skabe sig et navn inden for træning og salg af heste.

Hun driver sin forretning fra en af de mest kendte adresser i dansk ridesport. Søholt Gods ved Ebeltoft.

Det vigtigste bør altid være glæden ved ridning
Stort set alle heste Simone har ejet, har haft én ting til fælles. De har skulle syntes det var sjovt at ”gå til ridning”. Og lige netop den tilgang, bør være indgangsvinklen til alt ridning, ifølge Simone. Hun vil gerne opfordre til, at vi som ryttere bliver meget bedre til at prioritere kemi mellem hest og rytter, når vi er ude at finde vores næste ridehest. 

Copyright Ridehesten.com
Simone og hendes uundværlige staldpige Maren, på vej ned mod banen på Søholt Gods i afslappet stil med palomino hingsten Heimdals Champ e. Skovens Rafael.

"Som rytter skal du fokusere på at kemien mellem hest og rytter er i orden. Du skal selfølgelig vælge en hest der passer til dit behov, forstået på den måde at du ikke skal vælge en springhest, hvis du gerne vil ride dressur, men jeg syntes det er vigtigt at vi får italesat at mange amatørryttere ikke har brug for en hest hvor forbenene spjætter højt op i luften. De har brug for en hest der kan give dem en god ridetur. Når man føler sig tilpas på en hest, så bliver samarbejdet også derefter. Og min erfaring er, at de ryttere der rider en hest hvor samarbejdet er det primære fokus, de udvikler både deres egne færdigheder men også hestens i langt højere grad, end de ryttere der vælger en hest hvor kapaciteten er i top, men hvor kemien måske ikke er helt så god.

Som rytter skal du ALDRIG være “flov” over at du rider på den ene hest frem for den anden. Det er vigtigt at du vælger den hest der passer til DIG og DIT behov.

"Ridning er et billede af vores sjæl! Og en glad rytter betyder en glad hest! "

Stævneridning bør afspejle din hverdagsridning
Ridning bør helt grundlæggende handle om hverdagsridningen. Og den glæde ridningen giver dig i den daglige træning. Min hverdagsridning er der hvor jeg kan få lov at nørde og gå lidt mere i dybden med de ting jeg laver.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg ELSKER at komme afsted til stævne. Og jeg bliver høj af at få det gode resultat med hjem. Jeg bliver også sur når jeg bliver nummer 7 - På den måde er jeg ikke bedre end alle andre. Men helt grundlæggende elsker jeg stævner, fordi det giver mig mulighed for at optimere på min hverdagsridning. Mulighed for at udvikle mig og forbedre mit samarbejde med hesten. 

Copyright Ridehesten.com
Den fornemmelse man får, når man arbejde med hesten, og det hele bare spiller. Den fornemmelse er stærkt vanedannende!

Rideglæde i alle størrelser, former og farver
Simone Hoppe er et omvandrende skoleeksempel på at rideglæde kan findes i alle heste. Uanset størrelse, race og farve. For det er ikke kun de smukke varmblodsheste der får Simones smil til at brede sig fra det ene øre til det andet. 

For nogle år siden stiftede Simone bekendtskab med islænderverdenen. Og den verden er lige så svær for hende at slippe som varmblodsverden. 

Jeg kommer ALDRIG til at holde op med at ride varmblod. Den fornemmelse du får når hesten danser under dig, den kan ikke beskrives. Men islænderhesten giver mig nogle oplevelser som jeg heller ikke vil undvære - og jeg føler langt hen ad vejen at min ridning bliver forbedret ved at jeg tager det bedste fra begge verdener. 

Det gode sind bør fylde mere i varmblodsavlen
Det faktum at jeg kan læsse 2 islænderhingste ind i en trailer alene, og køre afsted til stævne det syntes jeg er helt vildt fedt. Og det bruger jeg meget i min tilgang til varmblodshestene. Grundlæggende tror jeg, vi som ryttere skal lære at se meget mere bredt på ridningen.

Ligesom de enkelte avlsforbund, skal blive bedre til ikke at konkurrere mod hinanden og pege fingre ad hinanden, men istedet tage ved lære af de ting, som de hver især gør godt. 

Jeg kunne personligt godt tænke mig, at man i DV-avlen fokuserede mere håndterlighed og ridelighed og ikke kun tilgodeså gang og kapacitet. Det ene bør jo ikke udelukke det andet!
Mange af de ryttere, jeg sælger heste til, har brug for en hest der giver dem en god tur. De har brug for en hest, der har lyst til at arbejde og nyder at samarbejde. 

Copyright Ridehesten.com
Simone Hoppe er dybest set ligeglad med, om hesten har det ene eller det andet stempel på forsiden af sit pas. For hende handler det om hestens indstilling til arbejdet. Foto: Camilla Brodam

I varmblodsavlen ser du aldrig hingstene blive håndteret i hverdagen. Det mener jeg er et reelt problem. Det betyder at man i værste fald avler på en hest der laver uhåndterligt afkom. Og det giver hverken hest eller rytter særligt gode forudsætninger for en god ridetur.  
På det punkt kunne varmblodsavlen godt lære noget af islænderavlen. 

Vi skal huske at hovedparten af rytterne der køber heste er amatørryttere, der har hest fordi de elsker at ride.
Hvis deres ridetur starter med en hest der er uhåndterlig, en hest der ser spøgelser alle vegne, eller er sur når den bliver sadlet op, så når rytteren at blive demotiveret inden han/hun overhovedet sætter sig i sadlen. Og så når de ikke til det punkt, hvor det bliver VIRKELIGT sjovt. Dér hvor man får lov at udvikle sig. Og dér hvor man mærker at hesten samarbejder og nyder ridningen. 

Artiklen er første gang blevet udgivet på everhorse.dk

Læs også

Simone Hoppe giver træningstips til islænderrytteren (video)

20-02-2021 09:51, af Annika Knudsen Lorentsen

Med udgangspunkt i træningsskalaen, som Simone Lunding-Hoppe uddanner alle sine heste efter, har Simone nu lavet en række træningsvideoer, som har fokus på brug af træningsskalaen til den Islandske Hest. Den første træningsvideo er lagt op, og her er der fokus på, at hesten skal gå i den rigtige takt

Simone Hoppe og Søren Andersen med nyt firma

03-10-2019 07:27, af Annika Knudsen Lorentsen

De to dygtige ryttere, dressurrytter Simone Lunding Hoppe og berider Søren Andersen, har et stykke tid drevet hver deres forretning, men da de to danner par, er det naturligt at starte et fælles projekt

Hoppe forlader Hoffmann

20-09-2018 15:06, af Britt Carlsen

Simone Hoppe flyttede i foråret 2017 sin forretning til Søholt Gods hos Grethe og Hasse Hoffmann – et valg som både hun og familien på Søholt har været meget glade for, men nu prøver Simone kræfter med et job i Tyskland

DM og EM uden Anne van Olst

06-06-2013 18:44, af Thomas Bach Jensen

Anne van Olst er hvert eneste år god for konkurrence til stregen ved DM i dressur på Broholm, som hun også har vundet. I år har hun valgt ikke at starte, da hendes tophest skal sælges

Ponyryttere udtaget til bruttotruppen i dressur

24-02-2016 07:26, af Thomas Bach Jensen
Pony|

Landstræner Jette Nevermann Torup har udtaget de første ekvipager til bruttotrupperne 2016.

Ni tyske avlshingste nomineret til UVM

14-06-2013 16:09, af Thomas Bach Jensen

Blandt 24 tyske aspiranter til UVM i dressur i Verden er ni avlshingste. Hestene blev i går i Warendorf udtaget til anden besigtigelse

– Du skal aldrig give op

17-12-2017 19:14, af Marie Helene Rigård Rohleder

Dressurrytter Lisa Gad har haft rigtig mange problemer med sin hest. Intet fungerede og hun var tæt på at give op, men stædigheden tog over og efter en fem år lang kamp, lysner det endelig for ekvipagen, som blandt andet startede på Blue Hors Dressurfestival 

Talentsamlinger for ponyryttere i dressur

18-09-2014 09:28, af Nina Marie Villadsen
Pony|

Er du ponyrytter født i 2000 eller senere (kat. III-ryttere født i 2003 eller senere), så se mere her

Live tv og streaming fra EM i Herning

19-08-2013 19:05, af Thomas Bach Jensen

Er du ikke til stede under ECCO FEI European Championships i dressur, springning og para-dressur, så har du mulighed for at følge konkurrencerne direkte på tv

Patrik Kittel svensk mester

10-06-2013 06:29, af Kim Lundin

Denne weekend er de svenske mesterskaber i dressur blevet afviklet og du kan læse alt om det her

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Marie Helene Rigård Rohleder

Marie Helene Rigård Rohleder
20 24 29 28
mhr@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Reaktion på Helgstrands nyhedsbrev i dag

13-04-2021 17:26, af Kristine Ulsø Olsen

Nyhedsbrevet ”Opdatering vedrørende manglende indsyning af 3-års hingste” fra Helgstrand Dressage i dag har medvirket til at Dansk Varmblod nu har lavet en redegørelse af forløbet omkring 10-dages testen fra deres side

Farvel til en danmarksmester i paradressur

12-04-2021 09:56, af Kristine Ulsø Olsen

Sidste års danmarksmester, Tina Chabert Jensen, mistede i sidste uge sin mesterskabshest og bedste ven, da Ælling måtte aflives grundet akut tarmslyng

Per Vintersbølle og Michellino genforenet

11-04-2021 09:09, af Thomas Bach Jensen

I forbindelse med elitehingsten Michellinos 30-års fødselsdag manden, der importerede hingsten, Per Vintersbølle, aflagt Michellino besøg på Østergaard

Viet på sin fødselsdag i Lemvig

10-04-2021 12:58, af Thomas Bach Jensen

Berider Michael Søgaard og hans partner Michael Strøm overraskede deres nærmeste her i formiddag med vielse på Lemvig Rådhus

Mistede hest til kolik: Transportør fandt en ny

16-04-2021 10:45, af Marie Helene Rigård Rohleder

For tre uger siden mistede Preben sin bedste ven på operationsbordet på Højgaard Hestehospital. Det var hestetransportør Jens Overgaard, som kørte hesten til hospitalet, og bagefter besluttede han at hjælpe med at finde en ny rolig koldblodshest til Preben, som bor på et bosted. I går flyttede shiren Kong Arthur ind 

Sodashi – det hvide lyn fra Japan (video)

15-04-2021 10:45, af Thomas Bach Jensen

I japan kniber det for alle galopheste med at følge med den hvide hoppe Sodashi, der foreløbigt er ubesejret

Tre Grand Prix-heste med til Hagen

13-04-2021 15:03, af Kristine Ulsø Olsen

Daniel Bachmann Andersen som sidste år gik selvstændig, glæder sig til at gå en spændende stævnesæson i møde. Om en uges tid drager han afsted mod det internationale stævne i Hagen, hvor han medbringer intet mindre end tre heste i Grand Prix-klasserne

Pressemeddelelse fra Helgstrand Dressage

14-04-2021 19:42, af Annika Knudsen Lorentsen

Som tilbagemelding på gårsdagens udmelding fra Dansk Varmblod vedrørende 10-dages testen, har Helgstrand Dressage nu udsendt en pressemeddelelse. Læs den her

Laila Pedersen ny rytter på Stutteri Ask

14-04-2021 12:48, af Thomas Bach Jensen

Berider Laila Pedersen, der senest har været ansat hos Nordentoft Equestrian og tidligere på Katrinelund igennem flere år, er blevet ansat som springrytter på Stutteri Ask

En godkendt hingst ved Dansk Varmblods Efterkåring

13-04-2021 19:33, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Fem hingste blev fremstillet ved Dansk Varmblods Efterkåring på Vilhelmsborg i aften, hvor en hingst opnåede adgang til 10-dages prøve med henblik på avlsgodkendelse