Sejr til Damon Hill og Helen (opdateret)

27-04-2013 17:11

Britt Carlsen

World Cup finale - Det lykkede ikke for Adelinde Cornalissen at forsvarre sin titel, den gik istedet for helt velfortjent til Helen Langehanenberg - Anna Kasprzak og Sidsel Johansen red begge op til deres bedste (opdateret med radio interwiev)

I dagens Reem Acra FEI World Cup dressurfinale red begge de unge, danske kvinder Sidsel Johansen og Anna Kasprzak op til deres bedste, men ingen af dem fik deres ridt rigtig godt betalt. Det blev istedet en kamp mellem tyske Helen Langehanenberg og den regerende titelholder Adelinde Cornelissen, men set udefra var der plads til forbedring i fordelingen af placeringerne mellem rytterne i dag. Dommerne var bestemt heller ikke enige om dagens resultat.

Sidsel Johansen var første dansker på banen med Schianto e. Gribaldi. Da hun red ind var det norske Lillann Jebsen og Pro-set, der trænes af Hasse Hoffmann, som førte klassen efter bl.a. at have vist flotte to'er og etterchangementer på cirkelvolte. De opnåede 71,679% og en 11. plads i finalen.

Sidsel havde Schianto lige der, hvor hun gerne vil have det og i dag stod han flot fortil og gik med den lethest og gålyst vi kender ham for. De fik 75,393% hvilket rakte til en 9. plads i finalen. 

Anna Kasprzaks Donnperignon strålede i passagen i dag, udtryksfuld, energisk og samtidig viste de stor sværhedsgrad i især galopprogrammet. Inden progremmets start viste Anna flotte, regelmæssige piaffer med flot løft, men desværre fik hun ikke helt det samme udtryk i piafferne inde i programmet. Med tekniske værdier spændende fra 73,5 til 78% var der bestemt ikke enighed om deres præstation der blev 77,857% og en 8. plads.

I dag var Glock's Undercover e. Ferro herlig afspændt under Edward Gal, der kunne vise hestens helt eminente piaffe og passage samt ikke mindst overgange. Det er så kontrolleret, når Edward rider Undercover og han havde fortjent at slutte på andenpladsen i dag, men sådan skulle det ikke gå. Han opnåede 84,446% og lagde sig dermed på en foreløbig andenplads efter Helen Langehanenberg og Damon Hill der havde danset sig ind på førstepladsen med hele 88,286%

Det hele blev afgjort af klassens sidste rytter, hollandske Adelinde Cornelissen der var regerende titelholder med Jerich Parzival. Det spillede dog ikke helt for parret i dag, hvor Parzival ikke var helt overbevisende i alle galoppirouetter, hvor han også fik vist lidt tunge, det samme skedte i den frie skridt, og så blev pointene 86,214% og en andenplads.

Se web tv interwiev med Anna og Sidsel her i nyheden. 

Videoer

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen