Sandro King tilbage i international avl

29-01-2015 12:52
Avl

Den i ti år danskejede dressurhingst Sandro Hing er tilbage på det tyske Gestüet Wiesenhof, hvor han i sin tid blev købt til Danmark

Sandro Hing DVH 855 e. Sandro Hit/ Calypso I har efterladt sig spor i den danske avl, som gør, at der i Tyskland er genopstået en stor interesse for hingsten. I Danmark har hingste 65 registrerede afkom og blandt de mest prominente er halvblodshoppen Fabrix Miss Ésandri, der blev Årets Hoppe i Dansk Varmblod både som 2-års og 3-års og ligeledes født i 2006 Samba King, der har repræsenteret Dansk Varmblod ved VM for unge dressurheste i Verden og i 2014 vandt det prestigefyldte Nürnberger Burgpokal Cup for lilleturs-heste, samt den et år yngre Øgårdens Chanel. Disse tre afkom er alle succesfulde i lilletur.

Sandro King selv fik sin grunduddannelse hos Fie C. Skarsø hos hingstens ejere Gestüt Wiesenhof, hvor danske Stine Bo Nielsen erhvervede sig hingsten for ti år siden. Stine og Sandro King huskes af mange for deres glamourøse optræden ved hingstekåringen i Herning i 2006, lige som ekvipagen også havde succes på konkurrencebanerne til og med Prix St. Georges.

Nu er Sandro King tilbage i sit tidligere hjem på Gestüt Wiesenhof i Tyskland, hvor familien Hütner har genåbnet EU-hingstestation på grund af den store efterspørgsel på deres hingste. Derfor er Sandro King nu genforenet med tidligere staldkammerater som bl.a. Münchhausen.

- Det er mit livs sværeste beslutning, fordi jeg havde lovet mig selv, at King og jeg aldrig skulle skilles, efter han blevet taget fra mig i 2009. Nogen gange må man turde være ærlig og uselvisk nok til at erkende, at andre kan gøre det bedre end en selv, og den største kærlighedserklæring må vel være, at sætte dem fri, man elsker, når man ikke længere kan give dem det liv, de fortjener, udtaler Stine Bo og erkender, at hun ikke længere havde mulighed for at give King det liv, han har fortjent og har behov for.

Derfor har hun solgt Sandro King tilbage til Gestüt Wiesenhof udelukkende til avl, og hun kunne ikke forestille sig et bedre otium for sin øjesten, der grundet ældre skader ikke kommer tilbage i sporten.

- Familien Hütner har lagt deres sjæl og hjerte i, at alle heste lever som konger. På Gestüt Wiesenhof er hestene i centrum, og alt drejer sig om at skabe resultater på baggrund af glade og velfungerende heste, som får førsteklasses service hver dag. Nu får Sandro King mulighed for at lave mange flere skønne afkom, som jeg glæder mig til at følge i fremtiden, fortæller Stine Bo, som udover karriere og familie nu fokuserer på sine to heste, 6-årige Sandro Kings Brown Sugar og 2-årige Ringsbo's Miss Dire Straits.

.

Læs også

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner