Romlund søger kreaturseler til de syge heste

24-01-2022 13:31

Christine Krogh Frausing
Skribent

Romlund, som netop nu er ramt af et voldsomt udbrud af herpesvirus 1, har mistet 3 heste til sygdommen. Nu søger de kreaturseler der skal bruges til at holde hestene stående oppe

Copyright Ridehesten.com
Stalden ved Romlund. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Romlund nær Viborg er netop nu ramt af et voldsomt udbrud af herpesvirus 1, og har allerede mistet 3 heste til sygdommen. Nu søger de akut kreaturseler, for at undgå at hestene ligger sig ned og ikke kan komme op igen. Selerne er til hestene der er ramt af neurologiske skader, og er vigtige for at sikre bedring hos hestene. 

– Situationen er dybt tragisk og meget hård ved os. Vi står med tre hesteejere, der har mistet deres elskede heste og lige nu forsøger vi alt hvad vi kan for, at vi ikke skal miste flere, fortæller Tine Rytter, som er datter af Lene og Erland Pedersen, der ejer opstaldningsstedet.

DRF’s veterinærkonsulent har sammen med stedets dyrlæger fulgt situationen nøje og beretter, at situationen er under kontrol ift. karantæne af stedets heste, så yderligere smittespredning kan undgås.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sådan er anbefalingerne ift. håndtering af smitsom sygdom
I forbindelse med udbrud som dette, hvor der er tale om herpesvirus med neurologiske symptomer, bør man følge DRF’s anbefalinger ift. håndtering af smitsom sygdom, som findes i Fælles Bestemmelser. Her vil stalden tilhøre gruppe 3, hvor der gælder følgende anbefalinger:

  • Karantæne minimum 21 dage efter sidst raskmeldte hest
  • Isolation af syge heste fra raske heste
  • Temperaturtagning morgen og aften
  • Desinfektion og tøjskift for alle med kontakt til stalden
  • Desinfektion af udstyr og staldoverflader inden genåbning af stalden

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen