Riders Cup: Vi gør alt, hvad vi kan (video)

07-11-2020 18:35

Marie Helene Rigård Rohleder

Riders Cup holder fanen højt og forsøger at holde gang i ridestævnerne. I weekenden afholder de et indendørs C-stævne med mundbind, sprit og faste siddepladser 

Copyright Ridehesten.com
Alle går med mundbind. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Der er rigtig god stemning, og rytterne er meget taknemlige over, at de kan komme til ridestævne, fortæller Dorthe Ketterle, som er stævnearrangør fra Riders Cup. 

I weekenden afvikler Riders Cup et indendørs C-stævne i springning med næsten 400 starter.  Heriblandt en indendørs cup i LA1*, hvor det blev Caroline Lebech Petersen på Assendruplunds Grosses Herbi, der red sig til sejren i den første kvalifikation. Søndag afvikles finalen i indendørs cup'en på Riders Cup. 

Copyright Ridehesten.com
Caroline Lebech Petersen på Assendruplunds Grosses Herbie vandt den første kvalifikation i LA1* på Riders Cup. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

For at overholde de mange coronarestriktioner så har alle deltagere faste siddepladser, for hvis man ikke sidder på en hest, så skal man sidde ned på sin plads. 

Det været et stort puslespil at lægge for stævnearrangørerne at sørge for at overholde forsamlingsforbuddet. Når rytterne skal gå bane foregår det i hold af 10 personer og med mundbind.

Copyright Ridehesten.com
Alt banepersonale bruger også mundbind. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

Desuden blive alle toiletter rengjort en gang i timen, og der er håndsprit over det hele, fortæller Dorthe Ketterle.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi gør, hvad vi kan for at holde ridesporten igang. Det kræver et stor indsats at planlægge sådan et stævne, men vi oplever en massiv opbakning fra rytterne, siger Dorthe Ketterle. 

Se alle resultater her. 

Hør et interview med Rikke Sloth Kjær, som er mor til Karoline Sloth Kjær, der er til start ved stævnet i Riders Cup. Hun fortæller, hvordan det er at være til stævne under coronarestriktioner. 

Ridehesten har haft en fotograf til stede ved stævnet hele lørdag d. 7/11. Se alle billederne på hjemmesiden senere. 

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald